Cernera nysatsar i Borås Foto: Cernera

Cernera nysatsar i Borås

Transaktion

14 mars 2018

Cernera utökar sitt bestånd med drygt 7 300 kvadratmeter kontors- och lagerytor i Borås.

 

Armbåga 1 ligger i ett kommersiellt attraktivt område i Knalleland, nära Borås Arena. Idag finns bland andra Play Nöjesdistribution och Aventi i fastigheten och det finns utrymme för fler hyresgäster.

Fastigheten byggdes 1898 med tillbyggnader 1909 och 1915. På 1990-talet renoverades den till kontors-och industrihotell. Kontorsytorna i fastigheten är moderna och väl uppdaterade. Lagerytorna är flexibla och det finns både lastbrygga, hissar samt port i marknivå.

– Armbåga ligger strategiskt bra till i ett av Borås starkaste handelsdistrikt, nära även till flera restauranger och bostadsområden. Det finns också bra parkeringsmöjligheter. Lokalerna är välskötta och vi ser en bra utvecklingspotential i fastigheten, säger Lars Angwald, vd för Cernera.

Ytorna i byggnaderna fördelar sig i dagsläget som cirka 4 600 kvadratmeter kontor och resterande yta lager. I dagsläget är allt uthyrt men några attraktiva kontors- och lagerytor kommer att bli hyreslediga under 2018.

Cerneras mål är att alltid erbjuda bra lägen med en tilltalande inre och yttre miljö samt god arkitektur.

– Cernera jobbar långsiktigt för ett attraktivt Borås och sätter kundens behov i fokus. Därför ser vi dem som rätt köpare, säger Mikael Gunnarsson, representant för säljarna.

Genom förvärvet förstärker Cernera sin position som en av Borås starkaste fastighetsaktörer.

Av Redaktionen

Skribent

World In Property
redaktionen@worldinproperty.se