CBRE rådgivare till Aberdeen Standard

CBRE rådgivare till Aberdeen Standard

Uthyrning

24 mars 2020

CBRE har haft uppdraget från Aberdeen Standard Investments att hyra ut en vakant lokal om ca 1870 kvm i fastigheten Glasiären, med adressen, Borstbindaregatan 12, Göteborg.

Nu kan CBRE meddela att Polisen har valt att flytta till denna lokal.

Michaela Capkova på CBRE som ansvarat för projektet kommenterar:

”Det har varit ett mycket spännande projekt, Glasiären är en attraktiv fastighet att jobba med och det är så roligt att Polisen nu har valt att flytta till denna fina lokal. Det har varit ett mycket bra samarbete genom hela projektet med Aberdeens Fund Manager Karin Barkvall och vi tackar vår kund Aberdeen för ett fint uppdrag.”

Polisen har sökt lokaler för att kunna få plats för sin expanderande verksamhet i Göteborg innan deras nya central vid Hisings Backa är klar.

”Vårt nya kontor blir anpassat till vår verksamhet och ger oss bättre möjlighet att fortsätta utvecklas och växa. Vi ser fram emot att flytta till nya, moderna lokaler”, säger Pål Sjölander, chef på Polisens lokalförsörjningsgrupp.

Karin Barkvall, Fund Manager på Aberdeen säger:

”Vi är mycket glada och stolta att Polisen valt att flytta till Glasiären. Båda parter har ett hållbarhetsperspektiv på lokalfrågorna och ett grönt hyresavtal är tecknat. Fastigheten är BREEAM-In-Use certifierad med betyget Excellent och under våren kommer även solceller att installeras på fastigheten”. Vi ser framemot ett gott samarbete framöver och hälsar Polisen varmt välkommen.”

Fastigheten Glasiären som ligger på Borstbindaregatan 12 på Hisingen, vid Vågmästareplatsen har en strategisk placering för Polisen. Fastigheten ligger nära till polisstationen på Vågmästaregatan.

Av Redaktionen

Skribent

World In Property
redaktionen@worldinproperty.se