CBRE förmedlar lokal till Kamux

CBRE förmedlar lokal till Kamux

Uthyrning

15 januari 2021

CBRE meddelar att man hyrt ut 4 983 kvm i Göteborg, till det börsnoterade finska bilhandelsbolaget Kamux.

De är specialiserade på att köpa och sälja begagnade bilar. Detta blir deras största etablering i Sverige. For English version see below.

Fastigheten ägs av Bäckebol Fastighets AB, vilka var CBREs uppdragsgivare. Fastigheten skall nu genomgå ett omfattande renoveringsarbete för att bli en modern bilanläggning.

Oscar Sandén, Head of External Retail, kommenterar:

– Jag är glad att Kamux funnit väl belägna lokaler för sin expansion i Göteborg och att fastighetsägaren får en bra och långsiktig hyresgäst. Jag tackar alla parter för ett bra samarbete och passar på att önska Kamux lycka till med nya verksamheten.

Leif Brandel, Styrelseordförande i Bäckebol Fastighets AB .

– Vi gläder oss mycket åt att få samarbeta med ett sådant här framgångsrikt finsk börsbolag som har 78 anläggningar i Finland, Sverige och Tyskland varav 21 i Sverige. Koncernens omsättningen uppgick 2019 till 659 miljoner Euro varav 1,7 miljarder SEK i Sverige. Affären har möjliggjorts av CBRE:s globala nätverk samt Oscar Sandéns och Bengt Axelssons skickliga och otröttliga insatser.

CBRE-backabol-fastigheter

Lokalerna ligger i Hisings Kärra, i ett välbesökt industriområde med bra kommunikationer och fastigheten har ett utmärkt skyltläge mot E6. Kamux har två befintliga butiker inom 60-70 kilometers avstånd, en i Borås och en i Varberg, vilket är fördelaktigt logistiskt sett. Renoveringen av lokalerna förväntas vara klara i maj och då planerar Kamux att slå upp portarna till megabutiken.

Av Redaktionen

Skribent

World In Property
redaktionen@worldinproperty.se