Previous Next

Castellums Skåne-fastighet unik i Norden

Stadsutveckling

27 mars 2019

Castellums Eminent i Malmö är Nordens första WELL-certifierade kontorshus. Intresset är stort och fastigheten är fullt uthyrd.

 

Den internationella certifieringen WELL utgår ifrån sju delar som alla påverkar hälsan: luft, vatten, ljus och ljud samt kost, motion och välbefinnande.

WELL är den enda standarden som tar hänsyn till de mjuka värden som påverkar människors välbefinnande i arbetslivet. Eminent står färdigt i april och kontorshuset är fullt uthyrt.

– Intresset för Eminent har varit oerhört stort. Det är glädjande att allt fler arbetsgivare förstår värdet av att investera i sina medarbetares välmående. Vinsterna är många, som färre sjukskrivningar och stressrelaterade sjukdomar. Friska och nöjda medarbetare presterar bättre och höjer därmed företagets lönsamhet, berättar Henrik Saxborn, koncernchef Castellum AB.

Eminents cirka 10 000 kvadratmeter är fördelade på sju våningsplan. Hyresgästerna som kommer flytta in under april till augusti 2019 är Boozt, Mindpark, Pergo, Diaverum, Puls & Träning och Icopal.

Fastigheten inrymmer bistro, gym, gemensamma konferenslokaler och coworking. Eminent har även en gemensam takterrass med odlingar till bistron och utearbetsplatser.

Av Redaktionen

World in Property

World in Property
redaktionen@worldinproperty.se