Castellums nya storsatsning i Helsingborg

Castellums nya storsatsning i Helsingborg

Uthyrning

29 november 2019

Tanken med bolagets nybyggnation är att det ska bli ett föredöme för miljön. Totalt lägger bolaget över 300 miljoner på projektet.

Castellum påbörjar nu byggnationen av kontorsfastigheten GreenHaus om dryga 10 000 kvadratmeter i Helsingborgs nya stadsdel Oceanhamnen. Den totala investeringen för projektet, inklusive markförvärv, beräknas till 300 miljoner.

– Det känns positivt att vi nu kan påbörja byggnationen av GreenHaus. Det är ett viktigt projekt för oss i en ny spännande stadsdel som håller på att ta form. Byggnaden kommer att WELL-certifieras och vi planerar även för en större coworking-satsning, säger Henrik Saxborn, verkställande direktör Castellum AB.

Castellum-ägda bolaget United Spaces kommer i samband med att GreenHaus slår upp portarna att erbjuda individer och företag möjlighet till coworking i ett av byggnadens våningsplan. Totalt räknar man med 230 arbetsplatser. Det är United Spaces första etablering i Helsingborg.

– Vi är oerhört glada att kunna expandera vår verksamhet till Helsingborg. Det är en stad där det händer mycket och som ligger i en tillväxtregion med närhet till städer som Malmö och Köpenhamn. Vi ser att denna satsning har stor potential. Vi har länge tittat på lämpliga lokaler på orten och nu har vi funnit den ultimata lösningen, säger Yvonne Sörensen Björud, verkställande direktör United Spaces.

Fullt uthyrd bedöms hyresintäkterna uppgå till cirka 19 Mkr. I dagsläget uppgår uthyrningsgraden till 31%. Bland hyresgästerna finns utöver United Spaces, Advokatfirman Juhlin & Partners och Helsingborgs Vårdcentral AB. Inflyttning i GreenHaus kommer att ske under våren 2022.

Av Redaktionen

Faktaruta

Om WELL-certifiering:

WELL är en ny internationell certifiering, utvecklad i USA av forskare, läkare och arkitekter och som utgår ifrån människan. Syftet är att få folk att må och fungera bättre på jobbet. För att få ett kontor eller byggnad certifierad, måste det uppfylla höga krav inom de områden som mest påverkar människors hälsa: luft, vatten, ljus, ljud, kost, motion och välbefinnande.

Skribent

Oscar Lindqvist
ol@worldinproperty.se