Castellums nya logistikbyggnad fullt uthyrd
Sedan tidigare finns ett avtal med Storbildsbolaget, och med Noviflora som ny hyresgäst är den första byggnaden om 9 000 kvadratmeter i Castellums nya logistiksatsning fullt uthyrd.

Castellums nya logistikbyggnad fullt uthyrd

Uthyrning

15 februari 2022

Blomsterjätten Noviflora väljer Castellum för en ny stor logistikhub på Sverigemarknaden. Därmed är första byggnaden i Castellums nya logistiksatsning fullt uthyrt.

Holländska Noviflora är en av Europas största blomsterdistributörer av växter och blommor. För att kunna växa ytterligare i Sverige flyttar man sin största transporthub till Castellums nyproduktion av två logistikbyggnader i Helsingborg.

– Det känns utmärkt att snart få hälsa Noviflora välkomna till våra toppmoderna lokaler i Helsingborgs bästa logistikläge, säger Hans Sahlin, logistikchef på Castellum.

Castellums pågående produktion av två logistikbyggnader i Långeberga har väckt stort intresse.

Sedan tidigare finns ett avtal med Storbildsbolaget, och med Noviflora som ny hyresgäst är den första byggnaden om 9 000 kvadratmeter nu fullt uthyrd.

Långeberga är ett etablerat logistikområde som under två år i rad utsetts till Sveriges bästa logistikläge.

Området genomgår omfattande expansion och Castellums nysatsning är en viktig del i tillväxtresan. Två byggnader på 9 000 respektive 11 500 kvm anläggs på tomten Drevet 1.

Noviflora erbjuder ett högkvalitativt sortiment av såväl gröna och blommande krukväxter som snittblommor. De levererar till allt ifrån florister, dagligvaruhandel och grossister till inredningsarkitekter och kontor.

– Det är naturligtvis väldigt roligt att en så framstående och glädjespridande aktör väljer vår nya anläggning för sin fortsatta Sverigesatsning, säger Peter Sebrén, affärsutvecklare på Castellum Öresund AB.

Noviflora har sitt huvudkontor i den nederländska blomsterhuvudstaden Honselersdijk och har i dagsläget fyra enheter i Sverige – Göteborg, Borås, Uppsala och Helsingborg, där Helsingborg är den största logistikhuben.

– I Castellums logistikbyggnad får vi toppmoderna, miljöanpassade lokaler med rätt storlek där vi kan utvecklas. Nu ser vi fram emot detaljplanering och utveckling av Sveriges modernaste och mest effektiva logistikcenter för blommor, säger Håkan Holm, vd för Noviflora Sverige.

Castellums andra byggnad i Långeberga är på 11 500 kvm och beräknas vara klar för inflyttning i början på nästa år.

World in Property

World in Property
redaktionen@worldinproperty.se