Castellums nya kontorssatsning
Foto: Castellum

Castellums nya kontorssatsning

Stadsutveckling

22 augusti 2018

I anslutning till stadsutvecklingsprojektet Masthuggskajen uppför Castellum 4 200 kvadratmeter kontor. 

Castellum uppför kontorshuset Emigranten Göteborg i anslutning till det stora stadsutvecklingsprojektet Masthuggskajen på Södra Älvstranden. Emigranten Göteborg kommer att ha en uthyrningsbar yta om ca 4 200 kvm och planeras vara klar för inflyttning våren 2020.

Emigranten Göteborg uppförs intill Castellums anrika byggnad Amerikahuset och kommer att utöka Castellums fastighetsbestånd i Göteborg med toppmoderna kontorslokaler i bästa läge.

– Vi är glada över att kunna tillföra nya kontorsytor i ett område i centrala Göteborg som står inför en spännande utveckling. Det är stort intresse för Emigranten Göteborg och vi har förhandlingar med flera intressenter, säger Mariette Hilmersson, Vd Region Väst i Castellum.

Hyresgästerna i Emigranten Göteborg kommer att erbjudas möjlighet att skapa en stimulerande och produktiv arbetsmiljö anpassad efter verksamhetens behov. Byggnaden kommer att ha stora kvadratiska fönster i princip från golv till tak och alla våningsplan kommer att ha utsikt mot vattnet och hamnen. På taket kommer att finnas en gemensam takterrass med ett utomhuskontor som komplement till arbetsplatserna inomhus.

Emigranten Göteborg kommer att certifieras enligt Miljöbyggnad, nivå Guld, en av Sveriges högsta miljöcertifieringar för byggnader. Certifieringen ställer höga krav på byggnadens utformning och prestanda där energieffektivitet, behaglig temperatur och luftflöde, dagsljusinsläpp och materialval utan miljörisker är några exempel.

Av Redaktionen

World in Property

World in Property
redaktionen@worldinproperty.se