Castellum vinner i hållbarhet
Henrik Saxborn, vd, Castellum. Foto: Faksimil EFN

Castellum vinner i hållbarhet

Stadsutveckling

17 september 2018

Bolaget behåller platsen som enda nordiska fastighetsbolag i Dow Jones Sustainability Index samt mottar EPRA Gold för bästa hållbarhetsrapportering.

På kort tid har Castellum återigen erhållit internationell uppmärksamhet för sitt hållbarhetsarbete och behåller sin plats som enda nordiska fastighetsbolag i Dow Jones Sustainability Index (DJSI), där 3 500 noterade bolag i alla branscher över hela världen deltar.

Castellum utses dessutom för tredje året i rad som global sektorledare av GRESB (Global Real Estate Sustainability Benchmark), vilket innebär att Castellum rankas som etta i världen inom sektorn kontors- och industrilokaler.

Castellum mottar även EPRA Gold, för högsta betyg bland de bästa hållbarhetsrapporteringarna i Europa.

– Hållbarhet är lönsamt för Castellums långsiktiga affär och skapar värde för våra kunder och andra intressenter. Jag är otroligt glad att det arbete och engagemang som läggs ner av våra medarbetare också uppmärksammas internationellt, säger Henrik Saxborn, Castellums koncernchef.

Castellum har fram till idag miljöcertifierat cirka 30 procent av fastighetsbeståndet och arbetar aktivt för att nå flera utmanande hållbarhetsmål. Bland annat att vara ett helt jämställt bolag i alla yrkeskategorier och att bli 100 procent klimatneutrala till 2030.

Castellum har även fullföljt den första WELL-certifieringen i Sverige. Det enda certifieringssystem som tar hänsyn till hälsa och välbefinnande hos de som arbetar i en fastighet.

Av Redaktionen

World in Property

World in Property
redaktionen@worldinproperty.se