Castellum utvecklar i centrala Norrköping
Camilla Ejeskog, Castellum, Joanna Forsberg, Princess Hotell, Johannes Solmanson, Butlers och Christian Pusunc, Sushi Nara ser fram emot förvandlingen i Norrköping centrum.

Castellum utvecklar i centrala Norrköping

Stadsutveckling

12 maj 2021

Castellum genomför just nu tre större ombyggnationer i centrala Norrköping.

Hyresgäster som genomgår en förvandling är Butlers, Princess Hotell och Sushi Nara.

Promenadstråket som ligger parallellt med Drottninggatan kommer under några månader vara en byggarbetsplats och planen är att samtliga byggnationer ska stå klara senast hösten 2021.

– I dessa lite tuffare tider känns det riktigt bra att kunna utveckla serviceutbudet tillsammans med både nya och befintliga hyresgäster, säger Camilla Ejeskog, kommersiell förvaltare på Castellum i Norrköping.

Princess Hotell, som drivs av BHG i Norrköping AB och ingår i Best Western koncernen, har sedan några år tillbaka velat höja standarden på faciliteterna. Hotellet har för tillfället stängt på grund av den omfattande renovering som pågår och övernattningsgäster beräknas vara välkomna igen fr.o.m. oktober i år.

Butlers, en av Norrköpings mest etablerade restauranger, har under längre tid velat expandera och valde att satsa mitt under pågående pandemi. När man slår upp dörrarna för restaurangbesökare igen i början på maj, har verksamheten utökats till det dubbla, med förlängd uteservering som dessutom är öppen under vinterhalvåret.

Den tredje hyresgästen och nykomlingen i sammanhanget är Sushi Nara, som kontaktade Castellum under hösten 2020 med en förfrågan om lokal. Lokalen de tagit över ligger på S:t Persgatan i anslutning till Drottninggatan och ombyggnation pågår för fullt. Citys nya fine dining-tillskott räknar med öppna under sommaren.

– Extra roligt är att Castellum är en del i utvecklingen av stadskärnan tillsammans med kommunen och en rad andra fastighetsägare. Strategin är att skapa en attraktivare citykärna med fokus på samarbete, serviceutbud, event samt en trygg och säker miljö, berättar Emil Colldin, fastighetschef Castellum.

World in Property

World in Property
redaktionen@worldinproperty.se