Castellum utmanar boomers med Sveriges minsta kontor
Med initiativet vill Castellum visa landets företagsledare hur många av deras unga anställdas arbetsdag kan se ut, i en trång liten lägenhet.

Castellum utmanar boomers med Sveriges minsta kontor

Uthyrning

8 september 2021

Castellum hyr ut Sveriges minsta kontor för att uppmärksamma unga hemmajobbares situation. Här utmanas boomers att jobba hemma hos Jonathan.

Att jobba hemifrån kan vara alldeles, alldeles underbart - men knappast om man bor i en trång etta med köksbordet som arbetsplats.

För att belysa detta utmanar Castellum landets företagsledare att pröva unga hemmajobbares vardag på Sveriges minsta kontor, en vanlig enrumslägenhet.

–I längden är det ohållbart att kombinera arbetsliv och privatliv på en liten yta. Det är viktigt att erbjuda alla anställda ett riktigt kontor när vi försöker att återgå till det normala, säger Helena Dino, HR-chef på Castellum.

78 procent av Sveriges unga vuxna (18-25 år) önskar ett kontor att gå till efter pandemin, och mer än hälften vill jobba heltid på kontoret. Det framgår av undersökningen ”Framtidens arbetsliv 2021” som genomförts av undersökningsföretaget Axiom Insight.

Unga storstadsbor lever i genomsnitt på 33 kvadratmeter, en yta som under pandemin förvandlats till ofrivillig arbetsplats för många.

"Jobba hos Jonathan" vill väcka frågan

En av dessa är Jonathan Elmblad, som under det senaste året tvingades omvandla sin enrummare till hemmakontor.

– Över en natt blev jag tvungen att möblera om min etta till både konferensrum, lunchrum och mötesrum. Samtidigt skulle det finnas plats att sova, umgås och leva. Jag hoppas att många företagsledare nappar på att prova att jobba i en liten lägenhet för en dag. Det kan ge en tankeställare att när man funderar vidare på framtiden kring sin och sina anställdas arbetsplats, säger Jonathan.

”Jobba hos Jonathan” är ett initiativ för att väcka frågan kring de ungas nya arbetssituation, och vad hemmajobbande innebär såväl socialt som karriärmässigt.

Med initiativet vill Castellum visa landets företagsledare hur många av deras unga anställdas arbetsdag kan se ut, i en trång liten lägenhet.

Det är en situation som skiljer sig markant från den så kallade boomer-generationen, födda någonstans mellan 40-talets slut och 60-talets början. Alltså den resursstarka generation som idag innehar många av samhällets mäktigaste positioner – och dessutom har goda möjligheter att jobba från ett avskilt arbetsrum i bostaden.

Läs mer på: castellum.se/boomer

World in Property

World in Property
redaktionen@worldinproperty.se