Castellum säljer för en miljard i Köpenhamn
Castellum säljer kontorsfastigheten Sundby Överdrev i Köpenhamn för drygt en miljard kronor.

Castellum säljer för en miljard i Köpenhamn

Transaktion

19 april 2021

Castellum säljer kontorsfastigeheten Sundby Overdrev i Köpenhamn för drygt en miljard kronor.

Castellum har ingått avtal med danska Genesta om att sälja fastigheten som ligger på adressen Kay Fiskers Plads 9-11 i Köpenhamn.

Köpeskillingen 778 miljoner danska kronor, det vill säga drugt en miljard svenska kronor. Detta är i nivå med senaste värdering i Q4 2020.

Castelklum frånträder fastigheten den 1 juli 2021 Hyresvärde är cirka 65 miljoner danska kronor. Den  ekonomisk uthyrningsgraden är cirka 34 procent, när hyresgästen Ferring flyttat ut enligt plan. Total uthyrbar area är 32 477 kvadratmeter inklusive garage.

– Fastigheten har varit i Castellums ägo sedan förvärvet av Norrporten och gett en bra avkastning under dessa fem år. När fastigheten nu blir nästan helt vakant väljer vi att sälja och investera i andra kontors- och logistikfastigheter via nyproduktion och förvärv. Vår strategi att växa i Norden och tillväxtmarknader som Köpenhamn ligger fast, säger Henrik Saxborn, VD för Castellum.

Kvar i Castelluma Köpenhamns-portfölj finns efter afffären kontor och logistikfastigheter till ett värde av fyra miljarder danska kronor.

 

World in Property

World in Property
redaktionen@worldinproperty.se