Castellum: Nytt avhopp och Arnhult tillbakavisar kritik
Ylva Sarby Westman har meddelat att hon beslutat att lämna sin roll som vice VD och CFO för Castellum på egen begäran.

Castellum: Nytt avhopp och Arnhult tillbakavisar kritik

Personnytt

14 januari 2022

Ylva Sarby Westman lämnar rollen som vice VD och CFO på Castellum, bara två dagar efter att Biljana Pehrsson slutat som VD. Och Rutger Arnhult tillbakavisar kraftfullt kritik från bl.a. Morgan Stanely.

Ylva Sarby Westman har meddelat att hon beslutat att lämna sin roll som vice VD och CFO för Castellum på egen begäran.

Hon har varit anställd på Castellum sedan december 2021 - då även Biljana Pehrsson tillträdde som VD - och kommer att kvarstå i sin roll under sin uppsägningstid medan rekrytering av ny CFO pågår.

Rekryteringsprocessen för en ny CFO inleds omedelbart.

Samtidigt har internationella investmentbanker, bl.a. Morgan Stanely, uttalat sig kritiskt om Castellum och om rabatt på aktien på grund av tveksam bolagsstyrning med Rutger Arnhult som ny VD.

Arnhult tillbakavisar kritken med eftertryck. Till DI skriver han följande i ett sms:

"Jag är storägare och Castellum är min största investering. Förstår ärligt talat över huvud taget [inte] hur de tänker? Skulle jag utifrån min position som vd verka för att förstöra värden för mig själv? De gör ju bara sig själva till åtlöje genom att vara så synnerligen dåligt pålästa varpå deras slutsats blir skrattretande.”

Arnhult upprepar att han ser långsiktigt på sitt VD-uppdrag och att han inte vill tillåta sig att ”distraheras av sådana märkliga uttalanden”, med hänvisning till uttalandena från investmentbankerna.

Efter det kraftig kursfallet under tisdagen, efter beskedet om Pehrssons frånträde och Arnhults tilltäde som VD, har Castellum-aktien återhämtat sig något.

SEB meddelade idag att man höjer Castellum till köp (behåll), med riktkurs 260 kronor.

 

World in Property

World in Property
redaktionen@worldinproperty.se