Castellum köper ledande coworkingbolag
Foto: Castellum

Castellum köper ledande coworkingbolag

Transaktion

29 januari 2019

Under en pressträff idag meddelade Castellum att man köper Nordens ledande coworkingbolag United Spaces. Henrik Saxborn berättar för World in Property om köpet. 

Nu investerar Castellum i framtiden och köper 100 procent av United Spaces. Köpeskillingen uppgår till 200 miljoner kronor. 

- Det här förvärvet gör att vi tar ett jättekliv in i coworking-världen och ger oss ett snabbspår. Vi har i dagsläget knappt några lediga ytor i Stockholm och Göteborg så det här förvärvet gör att vi skaffar oss nya ytor, säger Henrik Saxborn, vd på Castellum, till World in Property. 

Nu satsar bolaget på att utveckla coworkingkonceptet.

- Vi kommer att ta konceptet in i den digitala världen med intressanta medlemskap och digitala plattformar, säger Henrik Saxborn.

United Spaces förfogar idag över drygt 11 000 kvadratmeter kontorsyta i Stockholm, Göteborg och Malmö, samt 2 700 kvadratmeter på Arlanda som öppnas under april 2019. Göran Garberg, som tillsammans med Lars Rydén, grundade United Spaces, kommer fortsatt att vara engagerad i verksamheten som senior rådgivare. 

- Med Castellum som ny ägare får United Spaces det som krävs för att fortsätta utveckla Nordens mest attraktiva coworking-koncept. Castellum är en dedikerad ägare med höga ambitioner som vill ta greppet om framtidens sätt att arbeta med United Spaces som bas, säger Göran Garberg, grundare av United Spaces, i ett pressmeddelande.

Castellum kommer att titta på att öppna fler coworkingytor och Henrik Saxborn berättar att man tittar på bland annat Köpenhamn och Helsingfors. 

Av Pernilla Gilbert

World in Property

World in Property
redaktionen@worldinproperty.se