Castellum köper för över 800 miljoner
Foto: Castellum

Castellum köper för över 800 miljoner

Transaktion

2 juli 2018

Nu har storbolaget köpt en ny kontorsfastighet i ett av de mest attraktiva lägen i staden.

 

Castellum förvärvar fastigheten Salmisaarenaukio 1, i kontorsområdet Ruoholahti i Helsingfors för 81 miljoner euro, motsvarande cirka 843 miljoner svenska kronor.

Fastigheten omfattar cirka 14 433 kvadratmeter och investeringen är en del i Castellums strategi att bygga en stark nordisk fastighetsportfölj.

– Det är glädjande att konstatera att Castellum genom förvärvet i Finland tar nästa steg i vår strategi att växa och etablera oss på fler nordiska tillväxtorter. På sikt är ambitionen att bli en av de större fastighetsägarna i Helsingfors, säger Castellums koncernchef, Henrik Saxborn.

Salmisaarenaukio 1 är en modern och flexibel fastighet belägen i ett av Helsingfors mest attraktiva och lättillgängliga kontorskluster, Ruoholahti. Flera stora företag har huvudkontor i området och Castellum ser goda möjligheter att växa inom både kontors- och logistiksegmentet på en i övrigt stark och stabil marknad. Castellum tillträder den fullt uthyrda fastigheten omgående. Investeringen bedöms generera intäkter på årsbasis om 5 miljoner euro, vilket motsvar arungefär 52 miljoner.

Initialt kommer ansvaret för fastigheten i Helsingfors att ligga i Sverige under Castellum AB, men på sikt önskar Castellum bygga upp en egen organisation på plats i Finland.

Castellum kommer att finansiera förvärvet genom befintliga, outnyttjade krediter.

Av Redaktionen

World in Property

World in Property
redaktionen@worldinproperty.se