Castellum hyr ut till dans, boule och golf
Verksamheter inom golf, boule och dans har nu blivit hyresgäster hos Castellum i Uppsala.

Castellum hyr ut till dans, boule och golf

Uthyrning

17 mars 2021

På kort tid har Castellum kunnat välkomna både dansanta och spelsugna Uppsalabor att utöva sina olika verksamheter i tre centrala fastigheter.

Efter den stora skolbranden i Gottsunda hösten 2018 förlorade stadens hängivna boulespelare samlingspunkten Uppsala Boulehall. Castellum kunde erbjuda ett nytt hem på Fyrislundsgatan 68 i ett lättillgängligt läge med grönområden. För närvarande pågår anläggning av själva boulebanorna, med beräknad spelstart i sommar.

– Castellums lokaler är väl lämpade för att ställa om till en ny boulehall, och vår ambition är att de ska bli minst lika bra som de tidigare lokalerna, säger Maria Patel (s), ordförande i idrott- och fritidsnämnden i Uppsala kommun som hyr 1 700 kvadratmeter.

Uppsala Danscenter har lärt tusentals uppsalabor att dansa. Man har närmare 2 000 elever per termin och erbjuder runt 150 klasser i veckan. För att utveckla verksamheten krävdes nya och bättre lokaler. Med Castellum som hyresvärd hittade man rätt lokaler.

– Vi hittade vår drömlokal. Direkt efter första visningen på Vaksalagatan 10 kände vi att platsen var perfekt och tillsammans med Castellum ser vi fram emot att växa i många år framöver, säger Carlos Lopez som är VD för Uppsala Danscenter som hyr 750 kvadratmeter.

Specialistbutiken GolfUppsala har under många år huserat på Stålgatan 8 men är nu nyinflyttade hos Castellum på Fyrislundsgatan 68 – en tre gånger så stor lokal på 660 kvadratmeter. Den nya lokalen ger utrymme för sex golfsimulatorer där ”vem som helst” kan spela på exempelvis St Andrews Old Course eller Augusta National, virtuellt men väldigt verklighetstroget.

– Det känns mycket bra att kunna möta det ökade trycket från stadens golfkunder. Vi är supernöjda med vår nya lokal, säger Jonas Ekström, VD för GolfUppsala.

World in Property

World in Property
redaktionen@worldinproperty.se