Castellum hyr ut 20 000 kvm till e-handelsbolaget
Foto: Castellum

Castellum hyr ut 20 000 kvm till e-handelsbolaget

Uthyrning

24 september 2018

E-handelsbolaget tecknade hyresavtal i våras och har nu tillträtt en logistiklokal om ca 20 400 kvadratmeter. 

E-handelsbolaget Jollyroom tecknade i våras hyresavtal med Castellum och har nu tillträtt en logistiklokal om ca 20 400 kvadratmeter i Hisingen Logistikpark. Castellum har nyligen färdigställt första etappen om totalt ca 30 000 kvadratmeter logistikparken som har ett strategiskt läge nära Göteborgs Hamn.

Castellum har tidigare kommunicerat att e-handelsbolaget Bagaren och Kocken tecknat hyresavtal om 10 000 kvadratmeter i Hisingen Logistikpark. Uthyrningen till Jollyroom innebär därmed att första etappen om ca 30 000 kvadratmeter är fullt uthyrd och inflyttad.

Jollyroom hyr sedan tidigare två logistiklokaler av Castellum i Göteborg om totalt närmare 23 000 kvadratmeter. Deras lagerkapacitet utökas nu ytterligare genom etableringen i Hisingen Logistikpark.

- Uthyrningen till Jollyroom är en av de större logistikuthyrningarna som gjorts i Sverige i år och visar på det ökade lagerbehovet inom e-handeln. Vi är glada över att kunna hjälpa Jollyroom att växa inom vårt fastighetsbestånd och på så sätt ytterligare fördjupa vårt samarbete, säger Mariette Hilmersson, Vd Region Väst i Castellum.

- Castellum har varit en solid partner på fastighetssidan och en bidragande faktor till att bolaget kunnat växa lönsamt i en tuff konkurrenssituation, säger Jollyrooms grundare och majoritetsägare Ole Sauar.

- För att kunna möta marknadens efterfrågan pågår förberedelser hos oss för att starta flera nya logistikprojekt, bl.a. planerar vi andra etappen om ca 35 000 kvadratmeter i Hisingen Logistikpark. Vi har även möjlighet att bygga 5 000 kvadratmeter på Östra Sörredsvägen och snart även 6 600 kvadratmeter i Arendal, avslutar Mariette Hilmersson.

Av Redaktionen

World in Property

World in Property
redaktionen@worldinproperty.se