Previous Next

Castellum förvärvar för två miljarder i Solna

Transaktion

2 juli 2021

Castellum köper två kontorsfastigheter i Solna för totalt två miljarder. Av NCC förvärvas K11 för drygt en miljard och av Humlegården Aprikosen 3 för 950 miljoner.

Köpet av den moderna och nybyggda kontorsfastigheten K11 i Järva krog  sker genom bolagsförvärv av NCC Property Fyrtioett AB och.

– Ett toppmodernt hus i en dynamisk ny stadsdel som kombinerar funktionalitet och inspirerande miljöer, säger Henrik Saxborn, VD för Castellum AB.

Med sitt läge längs vägen mellan Stockholm och Uppsala har värdshuset och krogen i Järva i århundraden varit en plats för såväl mat, vila, umgänge och affärer. Dagens Järva Krog är en energisk kvartersstad med moderna kontor, butiker, restauranger och service.

NCC utvecklar området och säljer fastigheterna efterhand som de färdigställs. Kontorsfastigheten K11 är nyligen uppförd och endast några hyresgästanpassningar återstår.

K11 uppfyller alla krav på flexibilitet där hyresgästen kan anpassa sina lokaler efter skiftande behov. Den stora inomhusgården med glastak bidrar till en idealisk miljö för möten och samtal och en snäckformad trappa leder upp till kontoren där ljuddämpat glas säkerställer arbetsplatsens ljudmiljö.

Varje kontorsplan har balkong, och huset kröns av en takterrass med utsikt över Brunnsviken. I gatuplan finns flera restauranger och butikslokaler och byggnaden är certifierad enligt BREEAM Excellent.

Genom förvärvet etablerar sig Castellum med mycket god tillgänglighet precis vid avfarten från E4. Det kommer även att byggas cirka 400 bostäder på intilliggande fastighet vilket ytterligare kommer bidra till ökad rörelse i området.

– K11 blir ett starkt komplement i vår portfölj med högkvalitativa kontorslokaler i bra läge utanför tull, säger Martin Bjöörn, VD för Castellum Region Stockholm-Norr.

Aprikosen 3 vid Solna strand

Castellum förvärvar även kontorsfastigheten Aprikosen 3 från Humlegården och tar därmed ett kliv in i ett av Solnas mest etablerade kontorsområden.

– Det känns klockrent för oss att ta plats i Solna Strand som är ett väletablerat kontorskluster med goda kommunikationer och med närhet till bra service. Fastigheten har en bra hyresgästbas och ger oss utvecklingsmöjligheter samt är ett naturligt steg i vår ambition att växa ytterligare i Solna, säger Henrik Saxborn, VD för Castellum AB.

Solna Strand är en delmarknad belägen mellan Sundbyberg och Huvudsta utmed Bällstaviken. Man når området enkelt oavsett transportsätt och det tar endast cirka tio minuter in till Stockholm City med tunnelbana.

Det är ett väletablerat kontorskluster som kommer fortsatta att utvecklas som kontorsmarknad.

– Läget med närhet till både tunnelbana och större trafikleder är en av många kvaliteter, konstaterar Martin Bjöörn, VD för Castellum Region Stockholm-Norr.

– Det nya förvärvet stärker vår position i Stockholm och vårt produkterbjudande i delmarknaden Solna.

Aprikosen 3 byggdes 1972 och består av en hög- respektive lågdel. Fastigheten består av flexibla ytor i god standard och är certifierad enligt BREEAM In-Use ”Very Good”. De fem största hyresgästerna står för cirka 38 procent av hyresvärdet.

World in Property

World in Property
redaktionen@worldinproperty.se