Castellum bygger nytt åt global jätte
Castellums totala investering i Kärchers nya center uppgår till 53 mkr och fastigheten beräknas vara klar för inflyttning sommaren 2023.

Castellum bygger nytt åt global jätte

Uthyrning

7 mars 2022

Med bas hos Castellum i Malmö vill en världsledande rengöringsjätte dubbla sin försäljning i Öresundsregionen. För syftet bygger Castellum en helt ny byggnad om 1 800 kvm.

Det är i Fosie industriområde upp Castellum uppför Kärchers nya center, det tredje i Sverige.

– Vi är stolta över förtroendet att skräddarsy en lösning som bidrar till att Kärcher ska kunna nå sina expansionsmål här i regionen, säger Ola Orsmark, vd för Castellum Region Öresund.

Tyska Kärcher är ett världsledande bolag som erbjuder rengöringsutrustning för såväl privat som professionellt bruk. Med center på plats i Stockholm och Göteborg utökar man nu sin svenska verksamhet genom etablering i Castellums nybyggnation i Malmö.

Byggnaden byggs direkt för Kärcher och lokalerna ska i huvudsak inrymma butik, kontor, verkstad, lager och biltvätt. Allt utom biltvätten kommer att ombesörjas av Castellum.

– Vi ville samarbeta med en stabil och långsiktig partner som kan området och då blev Castellum ett självklart val. Tillsammans har vi hittat ett utmärkt läge för vårt nya Kärcher-center som kommer att utgöra navet för den expansion vi nu inleder i södra Sverige. Målet är att vi ska dubbla vår verksamhet i regionen inom några år, säger Mikael Rasmusson, VD på Kärcher.

Redan på 1950-talet blev familjedrivna Kärcher känt genom sin innovativa högtryckstvätt vars konstruktion fortfarande är gällande.

Idag har företaget över 600 aktiva patent och sysselsätter 13 500 anställda i 127 företag i 72 länder.

Castellums totala investering i Kärchers nya center uppgår till 53 mkr och fastigheten beräknas vara klar för inflyttning sommaren 2023.

World in Property

World in Property
redaktionen@worldinproperty.se