Castellum bygger en av Sveriges största padelhallar
Nu bygger Castellum en av Sveriges största padelhallar på Hisingen åt hyresgästen Bon Padel.

Castellum bygger en av Sveriges största padelhallar

Uthyrning

22 oktober 2021

Castellum bygger en av Sveriges största padelhallar på Hisingen i Göteborg. Den omfattar 6 300 kvadratmeter och 20 banor.

Padelboomen fortsätter. Nu bygger Castellum en av Sveriges största padelhallar på Hisingen åt hyresgästen Bon Padel.

Lokaler som ger förutsättningar att locka världsspelare och som dessutom miljöcertifieras.

Sedan tidigare äger Castellum en hall med 17 padelbanor i Bäckebol som är ett ombyggt före detta leksakslager.

Nu byggs en helt ny padelhall på 6 300 kvadratmeter med 20 banor, varav tre utomhus, i anslutning till Volvo Torslanda för hyresgästen Bon Padel.

– Padel är en sport som är här för att stanna. Vi har en stor efterfrågan från företag som vill hyra lokaler, och det känns jätteroligt att vi fått förtroende att bygga en av Sveriges största padelhallar åt hyresgästen Bon Padel. Tillsammans skapar vi en anläggning som håller världsklass, säger Ulrika Johannesson, kommersiell förvaltare på Castellum och fortsätter:

– För padelhallar är det viktigt med god ljudmiljö så att alla ljud av slag och studsar mot glasväggar – och kanske en och annan svordom – dämpas med ljudabsorbenter och textilier. Även rätt sorts belysning som inte bländar under spelet är viktigt. Takhöjden på hallen är 12 meter, vilket lockar världsspelare.

– Bon Padel Arena blir mer än bara en padelhall, det blir en fantastisk mötesplats med extra allt. Vi kommer att bygga vidare på klubbkänslan vi skapat på Torslanda Padel. Läget är perfekt med närheten till Volvo och Älvsborgsbron fyra minuter bort. Vi är också väldigt tacksamma över att ha Castellum som hyresvärd, som från första stund har de verkligen förstått vår ambition och hjälpt oss att skapa något som alla kommer att älska, säger Christofer Williamsson, VD för Bon Padel.

Den nya padelhallen får Miljöcertifiering Silver med låg energianvändning och effektivt disponerade ytor. Bon Padel Arena kommer att öppna för spel i februari 2022.

World in Property

World in Property
redaktionen@worldinproperty.se