Byggstart och första uthyrning för nytt logistiknav Smeg – italiensk tillverkare av hushållsapparater – är första aktören som beslutat att satsa på nytt lager i MG Park Malmö.

Byggstart och första uthyrning för nytt logistiknav

Ekonomi

16 juni 2021

Byggarbeten för MG Park Malmö startar nu i norra hamnen. Här ska 42 000 kvadratmeter nya lagerbyggnader uppföras. Första uthyrningen är redan klar.

Fastighetsutvecklaren MG Real Estate tog igår första steget i utvecklingen av en ny del av Malmö Industrial Park i norra hamnen.

Det nya projektet har fått namnet “MG Park Malmö” och sträcker sig över 6,6 hektar där företaget planerar att bygga lager på hela 42 000 kvadratmeter.

Det första företaget som flyttar in blir italienska Smeg, tillverkare av hushållsapparater och kanske mest känt för sina ikoniska kylskåp. Inflyttningen sker i slutet av året.

Det första spadtaget togs igår genom att en sju ton tung betongpelare symboliskt placerades på byggarbetsplaten vid MG Park Malmö.

Om några år kommer detta logistiska nav inom Malmö Industrial Park att vara färdigbyggt och då bestå av flera lager med tillhörande kontor på en totalt 42 000 kvadratmeter stor yta. Projektet leds av fastighetsutvecklaren MG Real Estate.

– När vi såg möjligheten att förvärva den här 6,6 hektar stora tomten var det ingen tvekan för oss. Placeringen i Malmös norra hamn är ett logistiskt nav. Där är det nära till motorvägarna E20 och E6 och lättillgängligt för både lastfartyg och tåg. Vi är glada över att ha tecknat ett långsiktigt hyresavtal med ett starkt familjeägt företag och ser fram emot att officiellt välkomna Smeg till våra toppmoderna anläggningar, säger Christopher Thomsen, kommersiell chef på MG Real Estate.

Andra stora företag som DHL, Toyota, Dachser, Bring och Postnord har redan valt att etablera sig i Malmö hamn vilket tydligt visar områdets popularitet som ett betydelsefullt logistikcentrum.

Smeg först ut

MG Park Malmös första hyresgäst: Smeg Nordic Även om byggnadsarbetet bara börjat har fastighetsutvecklaren MG Real Estate redan tecknat ett avtal med det första företaget som kommer att flytta in i de nya byggnaderna – Smeg Nordic, skandinavisk filial till den italienska tillverkaren av hushållsapparater. För de flesta är Smeg förmodligen mest känt för sina ikoniska kylskåp även om dessa bara utgör en bråkdel av deras mycket större sortiment av produkter.

– Vi startar upp vårt nya lager i Malmö i december i år så det borde vara i drift i början av 2022. Verksamheten här kommer att bidra till ökad effektivitet i vår verksamhet och samtidigt minska vårt miljöavtryck. Vi är mycket glada över att ha tecknat avtal med MG Real Estate. Inte bara på grund av den strategiskt starka placeringen, byggnadens moderna design och vårt gemensamma fokus på hållbarhet utan också den perfekta matchningen av våra två organisationer. Det har varit tydligt under hela processen att vi delar samma värderingar med ett starkt fokus på service, kvalitetsprodukter och integritet, kommenterar Ulrika Theander, VD på Smeg Nordic.

Hållbarhet är en viktig faktor för MG Real Estate och MG Park Malmö kommer att vara BREEAM-certifierad, världens ledande system för hållbarhetscertifiering.

När Smeg Nordics lager är klart i slutet av året kommer MG Real Estate att fortsätta bygga spekulativt på MG Park Malmö för att möta behoven och önskningarna hos dagens ledande, framtidsinriktade företag. Det finns en stark efterfrågan på marknaden efter dessa typer av byggnader.

Skribent

World In Property
redaktionen@worldinproperty.se