Byggstart för Schenker Logistics etablering i Sörred
Bildtext: Glad stämning. Spadtaget togs av Hampus Magnusson, ordförande i byggnadsnämnden, Joakim Hedin vd på Bockasjö, P-G Persson, vd på Platzer samt Håkan Nydén CEO på Schenker Logistics och Magnus Strand CEO på Schenker AB.

Byggstart för Schenker Logistics etablering i Sörred

Stadsutveckling

8 juni 2022

Idag (Onsdagen den 25 maj) sattes spadarna i marken för den första byggnaden i Sörred Logistikpark.

 På plats var Platzer och Bockasjö tillsammans med hyresgästen Schenker Logistics och ordförande i byggnadsnämnden Hampus Magnusson. Schenker Logistics etablerar sig på 30 000 kvm LOA i en byggnad som certifieras enligt BREEAM-SE Excellent på fastigheten Sörred 8:12 på Hisingen i Göteborg.   

-Det känns otroligt kul att nu ta det första spadtaget för Sörred Logistikpark tillsammans med Schenker Logistics. Vi är glada över att kunna leverera en skräddarsydd produkt som möjliggör deras fortsatta tillväxt på den svenska marknaden, säger Joakim Hedin, vd på Bockasjö.

Schenker Logistics är en ledande leverantör av globala logistiktjänster för industri och handel. Satsningen i Sörred Logistikpark är en del i företagets tillväxtstrategi och dessutom vältajmad för att möta kundernas ökade efterfrågan.

- Då vi har många kunder som vuxit och behöver mer lageryta så var Sörred Logistikpark tidsmässigt perfekt tajmat för oss. Etableringen ger oss dessutom precis de fördelar som vi söker genom fastighetens utformning och geografiska läge, säger Håkan Nydén, CEO Schenker Logistics AB & Head of Contract Logistics Cluster SE/DK.

Byggnaden i Sörred Logistikpark certifieras enligt en av branschens högsta hållbarhetsstandarder; miljöklassningen BREEAM-SE Excellent, som ställer höga krav på såväl material som energiprestanda. Schenker Logistics hyresavtal, som är på 10 år, har även en grön bilaga. Ett viktigt verktyg i det framtida samarbetet för såväl Schenker Logistics som för Platzer som blir långsiktig ägare av logistikparken.

- Genom ett hyresavtal med grön bilaga åtar vi oss tillsammans med hyresgästen att arbeta för ett minskat klimatavtryck. Att ställa krav från båda sidor är avgörande för att göra verklig skillnad. Nu ser vi framemot att arbeta tillsammans med Schenker Logistics i dessa frågor, sägerPer-Gunnar Persson, vd på Platzer.

-Att hyresavtalet har en grön bilaga där vi arbetar gemensamt med hyresvärden för att minska våra klimatavtryck passar väl in i vårt hållbarhetsarbete, säger Håkan Nydén, CEO Schenker Logistics.

Sörred Logistikpark ligger på Hisingen i Göteborg, nära Göteborgs hamn och fordonsindustrin.  Hampus Magnusson, kommunalråd och ordförande i byggnadsnämnden, ser satsningar på logistik, och etableringar som Sörred Logistikpark, som viktiga för såväl Göteborgsregionen som för övriga Norden.

– Göteborg har Nordens största hamn som inte bara hanterar en betydande del av Sveriges egen import och export. Hamnen är även viktig för Finland och Norge. Och Göteborg ska vara hela Skandinaviens logistiknav, säger Hampus Magnusson, kommunalråd och ordförande i byggnadsnämnden.

World in Property

World in Property
redaktionen@worldinproperty.se