Byggstart för Balder på Östermalm – Vi är väldigt glada över att få utveckla en bostadsrättsfastighet i ett av Stockholms bästa lägen. Vår ambition är att skapa moderna och långsiktiga hem med internationell standard, säger Balders VD Erik Selin. (Foto: Utopia Arkitekter)

Byggstart för Balder på Östermalm

Ekonomi

22 september 2021

Igår gick byggstarten för bostadsprojektet CAPREA på Östermalm, där Balder ska bygga 28 bostäder, cirka 300 kvadratmeter butiksyta i bottenplan samt bilplatser i källarplan.

På Östermalm i Stockholm finns många vackra bostadsfastigheter, i regel uppförda för över 100 år sedan. Nu vill Balder uppföra en helt ny bostadsrättsfastighet på en av de få kvarvarande tomterna i området.

Tomten ligger i hörnet mellan Birger Jarlsgatan och Kungstensgatan, med utsikt över Ellen Keys Park.

– Vi är väldigt glada över att få utveckla en bostadsrättsfastighet i ett av Stockholms bästa lägen. Vår ambition är att skapa moderna och långsiktiga hem med internationell standard, säger Balders VD Erik Selin.

Tillsammans med Joakim Larsson, stadsbyggnadsborgarråd i Stockholm, tog Erik Selin igår det symboliska första spadtaget med hjälp av en grävmaskin. På platsen fanns även en tidskapsel i vilken besökare kunde lägga ner mindre föremål för att markera nutiden och skicka vidare till framtiden. Tidskapseln kommer att gjutas in i grunden på den nya byggnaden.

– Här har vi det första konkreta exemplet på hur ett nyproducerat hus byggs i Stockholm inom den nya byggnadsordningens ramar. På så sätt tar vi ansvar för att utveckla staden med respekt för varje stadsdels historia, säger Joakim Larsson.

Arbetet med CAPREA vilar på tre nyckelord: Exklusivt, Genomtänkt och Tryggt. Arkitekturen ska återge en skandinavisk känsla med utsökta materialval som tillsammans bildar en harmonisk helhet.

Just nu pågår rivning av befintlig bensinstation och nybyggnationen påbörjas i oktober. Bostäderna ska enligt plan stå klara i slutet av 2023.

Skribent

World In Property
redaktionen@worldinproperty.se