Bygglov klart för Riksbyggens nya bygge
Foto: Riksbyggen

Bygglov klart för Riksbyggens nya bygge

Bostäder

30 oktober 2018

Bygglovet är nu klart för 111 hyresrätter och 38 bostadsrätter i ett mycket bra läge med närhet till kommunikationer.

– Detta är ett spännande projekt där Riksbyggen, på Regementsvägen vid norra infarten till Helsingborg, kommer att uppföra två bostadshus med både bostads- och hyresrätter. Området domineras av hyresrätter men från Riksbyggens sida vill vi gå i täten för att blanda upplåtelseformerna vilket ökar den sociala hållbarheten i området, säger Ulrika Nyström, regionchef på Riksbyggen Bostad Syd.

Riksbyggen har tidigare med framgång byggt bostadsrätter i områden som domineras av hyresrätter, till exempel Brf Guldspiran som för några år sedan byggdes i området Holma i Malmö. Så kommer Riksbyggens kommande byggnation vid Regementsvägen att se ut:

Brf Körsbärslunden – 38 bostadsrätter

Det kommer att bli 38 välplanerade ettor till treor mellan 35-80 kvadratmeter, där samtliga har en härlig balkong. Treor kommer dessutom vara genomgångslägenheter med fint ljusinsläpp och två balkonger. På taket kommer det att finnas en gemensam takterrass med en magnifik utsikt över hela Helsingborgs stad. I föreningen kommer det att finnas en gemensamhetslokal som även kan användas som övernattningsrum.

Trumslagarpojken – 111 hyresrätter

Lägenheterna blir ettor till treor på cirka 30-80 kvadratmeter som byggs med samma grundstandard som bostadsrätterna. Riksbyggen kommer att ansöka om det statliga investeringsstödet för uppförandet av hyresrätterna för att kunna skapa bostäder med rimliga hyror.

Läget för de nya bostäderna är mycket bra. Mitt emot ligger tre större mataffärer och service som apotek, bageri och vårdcentral. I direkt närhet finns också den vackra grönskande parken.

– I bottenvåningen i en av huskropparna blir det en förskola. Är man en barnfamilj och något av barnen får plats i förskolan blir det väldigt smidigt att hämta och lämna vilket sparar massor med tid i vardagen, säger Ulrika Nyström.

I parken finns en körsbärslund med 52 olika körsbärssorter, gott om rekreationsplatser och plats för både lek, träning och spontana fotbolls- och volleybollmatcher. Förutom lekplats finns också en grillplats och en utomhuspool för de boende i området. Det är också mycket när till kommunikationer.

Byggstarten är beräknad till december 2018 med beräknad inflyttning hösten/vintern 2020.

Av Redaktionen

World in Property

World in Property
redaktionen@worldinproperty.se