Brunswick Ventures lämnar Brunswick RE och byter namn – Den röda tråden i vår verksamhet är att underlätta entreprenörskap och nu kan vi investera i fastighetssektorn, innovation och inte minst socialt entreprenörskap, säger YLDs VD och grundare Willem De Geer.

Brunswick Ventures lämnar Brunswick RE och byter namn

Ekonomi

25 januari 2022

Brunswick Ventures lämnar Brunswick Real Estate och blir YLD. – När YLD står på egna ben har vi ännu bättre förutsättningar för att lyfta entreprenörer, säger VD Willem De Geer.

Brunswick Ventures grundades 2015 som en del av Brunswick Real Estate för att göra egna investeringar i fastighetsrelaterade bolag.

Nu är bolaget fristående och oberoende under namnet YLD.

Precis som innan fortsätter YLD att investera i, bygga och driva fastighetsrelaterade bolag men inkluderar nu även techbolag i sin portfölj.

YLD är ett investmentbolag som tillhandahåller infrastruktur och verktyg till entreprenörer inklusive tillgång till finansiering, nätverk och branscherfarenhet. Målet är att ge entreprenören möjlighet att fokusera på det som är viktigast – tillväxt.

YLD grundades av entreprenörer och har därmed ett entreprenöriellt förhållningssätt till att investera och bygga bolag.

– Den röda tråden i vår verksamhet är att underlätta entreprenörskap och nu kan vi investera i fastighetssektorn, innovation och inte minst socialt entreprenörskap, säger YLDs VD och grundare Willem De Geer.

Då bolaget inte har en bestämd investeringshorisont eller en begränsande investeringsstrategi finns stor flexibilitet vid investeringar. Vidare investerar bolaget sitt egna kapital, vilket resulterar i ett mycket aktivt och engagerat ägande. Genom YLD skapas ett ekosystem där portföljbolag drar nytta och lär av varandra.

– YLD attraherar passionerade, kreativa, och resultatinriktade entreprenörer med en riktigt bra idé. Vi brukar beskriva YLD som en entreprenörs utökade familj - ett safe space för att göra misstag, lära sig och utvecklas. Nu när YLD står på egna ben har vi ännu bättre förutsättningar för att göra det vi gör bäst – att lyfta entreprenörer, menar Willem De Geer.

YLDs portfölj består av över 20 företag med ett portföljvärde av över fyra miljarder kronor.

Skribent

World In Property
redaktionen@worldinproperty.se