Brunswick Real Estates lånefond ökas med en miljard – Allt fler investerare och låntagare i Sverige ser potentialen i vår finansieringsmodell med hållbara lån och långsiktiga åtaganden, säger Pontus Sundin, VD för Brunswick Real Estate Capital.

Brunswick Real Estates lånefond ökas med en miljard

Ekonomi

26 oktober 2021

Brunswick Real Estate Capital utökar sin tredje fastighetskreditfond med 1,1 miljarder kronor genom att bland annat vårdkoncernen Praktikertjänsts pensionsstiftelse investerar i fonden.

Investeringarna är ännu ett bevis för det växande intresset för fastighetskreditfonder som komplement till traditionella ränteinvesteringar.

Brunswick Real Estate Capital tredje fond uppgår nu till 13,4 miljarder kronor, en rekordhög nivå för en nordisk fastighetskreditfond.

Brunswick har hittills i år lånat ut över 2,2 miljarder, varav 50 procent är lån kopplade till miljömässiga förbättringsåtaganden med fokus på klimatåtgärder. Bland låntagarna återfinns flera välkända noterade fastighetsbolag, däribland Klövern.

– Som en av Europas största fastighetskreditfonder och en förebild i branschen är det ett viktigt kvalitetstecken att Praktikertjänst med flera utländska investerare valt att investera i vår fond. Det är dessutom ett bevis på en stark marknadstrend där alltmer kapital allokeras till alternativ finansiering. Allt fler investerare och låntagare i Sverige ser potentialen i vår finansieringsmodell med hållbara lån och långsiktiga åtaganden, säger Pontus Sundin, VD för Brunswick Real Estate Capital.

Brunswicks tredje fastighetskreditfond är en obelånad kreditfond som erbjuder finansiering av kommersiella fastigheter i tillväxtregioner i Sverige.

Genom en stark institutionell kapitalbas, med investerare såsom Folksam och KLP, erbjudas fastighetslån med löptider på upp till tio år genom fonden.

Den senaste tidens framgångsrika kapitalresning har bidragit till att Brunswick för första gången tagit sig in på topp 10-listan i branschtidningen Real Estate Capital News årliga ranking av fastighetskreditfonder i Europa (Private Real Estate Debt Funds).

Brunswick, som är enda svenska aktör på listan, rankas som nummer åtta av de totalt 30 bolagen.

Skribent

World In Property
redaktionen@worldinproperty.se