Brittiskt gästspel i Gbgs senaste galleria Foto: Citycon

Brittiskt gästspel i Gbgs senaste galleria

Uthyrning

14 februari 2019

Den ständigt föränderliga pop up-butiken FÖMO i gallerian introducerar brittiska varumärken nya för den svenska marknaden

Ett 20-tal hållbara och innovativa brittiska varumärken inom mode, livsstil och välbefinnande gästspelar mellan den 15 februari och slutet av mars. Satsningen är ett samarbete mellan FÖMO och den brittiska ambassaden och går under namnet British Island.

FÖMO, är en förkortning av ”fear of missing out” och är en 12-månaders pop up-butik i Mölndal Galleria. Varje månad introduceras nya varumärken i butiken som är en språngbräda för retailers och varumärken till en ny marknad och målgrupp.

– De flesta varumärken som ingår i British Island är helt nya i Sverige och intresserade av att etablera sig på den svenska marknaden, berättar Ilona Taillade, vd på Brandspots och grundare av FÖMO-konceptet. FÖMO är en flexibel modell som erbjuder en fantastisk möjlighet för varumärken att testa marknaden och lansera nya produkter och tjänster utan att ta en stor risk eller göra den investering som normalt sett krävs.

– Mölndal Galleria får ett spännande inslag under den brittiska designmånaden då våra besökare får möjlighet att upptäcka brittiska varumärken som hittills inte har funnits i Sverige, säger Magnus Bergman, chef för den operativa verksamheten på Citycon. FÖMO fungerar som en mötesplats där varumärken kan hitta en ny publik och där kunderna blir inspirerade av att ständigt möta något nytt. Vi är särskilt glada över temat hållbarhet och välbefinnande, områden där brittiska designers ligger långt framme

Varumärkena som ingår i konceptet British Island: FatFace, EliRose, 001 Skincare London, Urban Veda, Leather + Cotton London, ROKA London, Christianah Jones, Kapdaa, Miss Pompom, Winser London, NKD Life, Lana Siberie, AAndreassen, Memoize London Sarah Straussberg Jewellery, Closet London, Dotty Dungarees, I Love Lowie, Merc London, Dear Curves.

Av Redaktionen

Skribent

World In Property
redaktionen@worldinproperty.se