Brinova ringde in på Nasdaq
Foto: Brinova

Brinova ringde in på Nasdaq

Ekonomi

28 september 2018

Efter knappt 2 år som noterat bolag på First North Premier byter bolaget handelsplats till Nasdaq Stockholm

Igår morse ringde Bolaget i börsklockan, för att öppna första handelsdagen för Brinova på Nasdaq Stockholm.

– Vi ser vårt listbyte till reglerad marknad som en kvalitetsstämpel som är till fördel för oss i vår verksamhet som präglas av långsiktighet och samverkan med aktörer inom samhällssektorn. En likvid aktie på en reglerad marknad kan även bredda bolagets finansieringsalternativ vid eventuellt framtida kapitalbehov och skapa beredskap för förvärv av bostads- och samhällsfastigheter, säger Per Johansson, vd på Brinova i ett pressmeddelande.

Brinovas tillväxtmål på 4 miljarder under 2018 ser Per Johansson som ett helt rimligt mål. 

– Redan 2016 satte vi upp målet för 2018 och vi kommer att klara det, vi har inte långt kvar, säger han till World in Property. 

Tillväxtplanerna framöver är stora, fram tills sista december 2018 ligger målet på 6 miljarder kronor. Bolaget planerar att växa i de städer i Sverige där de redan är etablerade. 

– Vi vill växa i de städer som vi uppfattar som attraktiva, bland annat Landskrona, Eslöv och Trelleborg, säger han. 

Per Johansson vill inte spekulera i vad aktien kommer att stå i om målet för året nås, men öppnar upp för att han eventuellt kommer att köpa fler aktier i bolaget framöver. 

– Kursen påverkas av så många faktorer så jag har ingen uppfattning om det. Men i takt med att bolaget växer är det helt naturligt att man köper mer aktier löpande. 

Av Redaktionen

World in Property

World in Property
redaktionen@worldinproperty.se