Branschen fiskar efter första pris
Foto: Wikipedia

Branschen fiskar efter första pris

Reportage

28 mars 2018

I april är det dags för fisketävlingen Heba Laxen 2018. En tävling där branschen hoppas på god fiskelycka.

 

Varje år släpps det ut ungefär 40 000 laxyngel i Stockholms ström. Utsättningen av lax och havsöring i Strömmen påbörjades 1973 och området har blivit ett av de artrikaste fiskevattnen i Stockholm med cirka 30 olika fiskarter.

Heba har sedan 2013 varit samarbetspartner med FK Strömstararna och Stockholms Fritidsförvaltning och sponsrar laxsläppet. I samband med släppet den 29 april anordnas en offentlig fisketävling för alla som vill, men Heba har också i sin tur en egen branschtävling där fastighetsprofiler tävlar om att kroka den största fisken.

– Det som vi har tänkt göra utöver den ordinarie tävlingen är att få till en branschfisketävling där företrädare från olika fastighetsbolag medverkar och det här gör vi mellan klockan 11.00 och 13.00. Jag tycker alla ska se det som en social grej där man får tid att både ha roligt och umgås. Sen är det här ett perfekt tillfälle att uppmärksamma ett gott ändamål, säger Hebas vd Patrik Emanuelsson till World in Property.

Varför är ni som fastighetsägare med och planterar ut lax?

– Det här är en del i vårt hållbarhetsarbete för att stärka staden och miljöns för dess medborgare. Vi har koncentrerat oss på vissa saker och valt att bland annat göra detta. Genom utsättningen av lax och havsöring i Stockholms ström bidrar vi till att erbjuda en unik naturupplevelse mitt i hjärtat av Stockohlm. Detta är värdefullt också för oss på Heba eftersom vi vill vara med och skapa en växande grön stad genom nya och klimatanpassade hyreslägenheter, konstaterar Patrik Emanuelsson.

Förra året medverkade 70 fiskare i Hebas tävling. Tyvärr var det inte som lyckades få storfisken på kroken då två stycken sälar dök upp och åt ett gäng öringar framför ögonen på de tävlande. Då tävlingen stod utan vinnare skänktes 5 000 kronor till Öringfonden.

I år hoppas Patrik Emanuelsson dock att sälarna ska hålla sig borta, åtminstone, under tävlingen och att en vinnare ska koras.

– Den största fisken vinnare alltid och det kommer att vara fina priser till alla som kommer på plats ett till tre, menar han.

Är du intresserad av att vara med och tävla? Mejla din anmälan till patrik.emanuelsson@hebafast.se senast den 13 april.

Av Jesper Lögdahl

World in Property

World in Property
redaktionen@worldinproperty.se