Bostadspriserna ökade mest i Ystad och Torsby
I Ystads kommun ökade bostadsrättspriserna mest under året – upp 38 procent. Villapriserna steg mest i Torsby kommun med en ökning på 31 procent. Det visar en ny kartläggning som gjorts av Länsförsäkringar Fastighetsförmedling.

Bostadspriserna ökade mest i Ystad och Torsby

Bostäder

17 januari 2022

En nykartläggning av bostadsmarknaden 2021 visar att bostadspriserna ökade mest i Ystad och Torsby.

 

I Ystads kommun ökade bostadsrättspriserna mest under 2021 – upp 38 procent. Villapriserna steg mest i Torsby med en ökning på 31 procent. Det visar en ny kartläggning som gjorts av Länsförsäkringar Fastighetsförmedling. Kartläggningen är gjord utifrån siffror från Svensk Mäklarstatistik.

– Historiskt låga räntor och växande bostadsbrist har fått priserna att öka kraftigt under under året. Prisutvecklingen har dessutom fått en extra skjuts, genom den exceptionellt höga efterfrågan på större bostäder under pandemin, säger Marcus Svanberg, VD på Länsförsäkringar Fastighetsförmedling, och fortsätter:

– Även om räntorna är fortsatt låga och intresset för att byta bostad är stort, kommer vi att märka av ett lugnare tempo i många budgivningar under året. Lönerna har inte ökat i samma takt som bostadspriserna och de stigande konsumentpriserna riskerar att göra fler osäkra inför en flytt.

Fritidshuspriserna ökade mest i Strängnäs under 2021, med en uppgång på hela 39 procent.

Under förra året har bostadsrättspriserna i Sverige ökat med 7 procent och villapriserna med 13 procent. Fritidshuspriserna visar en uppgång med 20 procent under 2021.

World in Property

World in Property
redaktionen@worldinproperty.se