Bonava säljer i Tyskland
Bild: Bonava

Bonava säljer i Tyskland

Bostäder

3 januari 2023

Bonava säljer 94 hyreslägenheter i Leipzig och 60 hyreslägenheter i Düsseldorf, Tyskland, till investeraren INDUSTRIA. Affären slutfördes i slutet av december 2022 och uppgår till 50 MEUR. De första bostäderna planeras att färdigställs och överlämnas till kund under det andra halvåret 2025.

– Att vi genomför den här affären i rådande marknadsläge visar att våra goda och långsiktiga relationer med investerare lönar sig. För Bonava är det den nionde affären och det 15:e och 16:e gemensamma projekten tillsammans med investeraren INDUSTRIA, säger Sabine Helterhoff, affärsenhetschef, Bonava Tyskland.

De tre hyreshus som säljs i Leipzig-Portitz är en del av det nya bostadskvarteret Parkstadt-Portitz och planeras enligt KfW55-standard med regenerativ värmeförsörjning och återcirkulation av regnvatten. Bonava säljer även sex kommersiella enheter för vilka totalt 971 kvadratmeter uthyrningsbar yta.

Av de 60 bostäder som Bonava säljer i Düsseldorf kommer investeraren att erbjuda 52 av dessa som offentligt subventionerade lägenheter.

Grannskapet kommer att ha en utpräglad hållbarhetsprofil, bland annat med grönska och solpaneler på taken. Dessutom planerar Bonava att upprätta ett samåkningserbjudande och bygga ett stort antal cykelparkeringsplatser och en cykelreparationsstation.

World in Property

World in Property
redaktionen@worldinproperty.se