Bonava köper mark för 270 bostäder i Linköping
– Med markförvärvet stärker vi vår position ytterligare i Linköping, en kommun vi känner väl och där behovet av nyproducerade bostäder är stort, säger Fredrik Hemborg, affärsenhetschef, Bonava Sverige. (Foto: Pontus Orre)

Bonava köper mark för 270 bostäder i Linköping

Bostäder

8 december 2021

Bonava har tecknat avtal om ett markförvärv för cirka 270 bostäder i Linköping av Profura Fastigheter AB, en del av Profura Gruppen.

Området är detaljplanelagt och produktionsstart är planerad till det andra kvartalet 2023. Affären genomfördes under det tredje kvartalet 2021 och de första bostäderna förväntas färdigställas och överlämnas till kund under det andra kvartalet 2024.

– Med markförvärvet stärker vi vår position ytterligare i Linköping, en kommun vi känner väl och där behovet av nyproducerade bostäder är stort. Nu introducerar vi våra populära svanenmärkta enfamiljshus i kommunen och säkrar produktionsvolym för lång tid framöver, säger Fredrik Hemborg, affärsenhetschef, Bonava Sverige.

Det nya bostadsområdet är beläget i Ekängen, sex kilometer norr om centrala Linköping. De boende kommer att ha närhet till flera skolor och till sjön Roxen med omkringliggande natur och grönområden.

Bostadsproduktionen i området planeras att genomföras i flera etapper och projektet beräknas att vara färdigställt 2028.

Bonava har lång erfarenhet av att skapa grannskap bestående av fristående hus, kedjehus, parhus och radhus. De senaste åren har Bonava, med olika upplåtelseformer, uppfört över 1 000 småhus i trä enligt bolagets väldefinierade byggsystem.

I Linköping antas behovet av nyproducerade bostäder uppgå till cirka 16 500 bostäder fram till 2030, cirka 1 650 per år.

Bonava har bedrivit bostadsutveckling i Linköping under lång tid och har bland annat spelat en central roll i utvecklandet av stadsdelen Södra Ekkällaren, där Bonava byggt cirka 800 av de 1 600 nyproducerade bostäderna och där bostäder fortsatt är i produktion.

 

World in Property

World in Property
redaktionen@worldinproperty.se