Bonava fortsätter med Danmarksköpen Joachim Hallengren, vd, Bonana.

Bonava fortsätter med Danmarksköpen

Transaktion

18 april 2018

Nu gör bolaget tre nya markförvärv som kommer att möjliggöra för Bonava att skapa över 200 nya bostäder.

 

Bonava har avtalat om förvärv av två markområden norr om Köpenhamn från DSB Ejendomme samt ett område i Örestad som ligger i utkanten av Köpenhamn centrum från By & Havn. Dessa tre markförvärv möjliggör för Bonava att skapa ca 207 bostäder. I kombination med markförvärvet i Greve kommun som kommunicerades 21 mars 2018 har Bonava Danmark ytterligare 463 byggrätter i sin portfölj.

- På kort tid har vi genomfört fyra markförvärv i anslutning till Köpenhamn. Vi ser en stor efterfrågan på ett prisvärt boende i områden där människor kan trivas, något som är i linje med vårt erbjudande. Samtliga markförvärv är en del av vår strategi att befästa vår marknadsposition i Köpenhamn med omnejd, säger Joachim Hallengren, vd och koncernchef på Bonava.

De nyligen genomförda markförvärven är i Hörsholm och Gentofte kommun där det planeras för totalt 115 lägenheter, samt i Örestad som är en del av Köpenhams kommun, där det planeras för 92 lägenheter. Samtliga områden har ett nära pendlingsavstånd till Köpenhamns centrum. I direkt anslutning till grannskapen finns goda kommunikationer, grönområden och affärer.

Av Redaktionen

Skribent

World In Property
redaktionen@worldinproperty.se