Bolix säljer industriportfölj i Göteborgsområdet
Detta för en av de industrifastigheter i Mölndal som ingår i Svenska Verksamhetsfastigheter förvärv från Bolix.

Bolix säljer industriportfölj i Göteborgsområdet

Transaktion

1 december 2021

Bolix Fastigheter säljer en portfölj med industrifastigheter i Göteborgsområdet om drygt 7 000 kvadratmeter till  Svenska Verksamhetsfastigheter.

Den aktuella industriportföljen innehåller fyra fastigheter välbelägna i Stor-Göteborg. Total uthyrningsbar area uppgår till drygt 7 000 kvm och är fullt uthyrda.

Säljaren, Bolix Fastigheter, är ett Göteborgsbaserat fastighets- och projektutvecklingsbolag med Milad Jafaei som grundare.

 

 

Köparen, Svenska Verksamhetsfastigheter, är ett joint venture mellan EQT och Broadgate som idag innehar en portfölj om drygt 50 fastigheter och 250 000 kvm i starka regioner runtom i Sverige.

Colliers har varit rådgivare vid försäljning. Delphi agerade juridisk rådgivare åt säljaren. Linklaters, Tjuren Projektpartner samt Wigge & Partners var köparens rådgivare.

– Jag vill tacka inblandade parter för en smidig affär. EQT och Broadgate får nu tillsammans förvalta några fina fastigheter i Göteborg och jag önskar dem stort lycka till, säger Milad Jafaei, Bolix Fastigheter.

– Vi tackar för förtroendet och tycker det är kul att medverka till en bra affär för båda parter, säger Tobias Magnussen, Head of Capital Markets Stockholm på Colliers.

World in Property

World in Property
redaktionen@worldinproperty.se