Bolaget förlorar miljoner på tomma lokaler Foto: Postnord

Bolaget förlorar miljoner på tomma lokaler

Uthyrning

16 november 2018

Lokalerna har blivit för stora och bolaget använder bara två tredjedelar av byggnaden. Nu förlorar de 30 miljoner per år.

Postnords huvudkontor "Arken" i Solna har blivit för stort för bolaget och en tredjedel av byggnaden står tom. Man har inte lyckats hitta någon ny hyresgäst till de tomma lokalerna som kostar företaget över 30 miljoner kronor om året i hyra, skriver Dagens Industri.

– Vi har haft intressenter men ingen som har slagit till och vad jag känner till finns det inga spekulanter just nu, säger Thomas Backteman, kommunikationsdirektör på Postnord, till tidningen.

Huvudkontoret i Solna invigdes 2003 men sedan dess har Postnord minskat sin svenska personalstyrka från 38 000 till 20 000 anställda.

– Vi har mer än halverat vår administrativa personal så de här lokalerna har blivit för stora för oss, säger Thomas Backteman till DI.

Hela byggnaden har en bashyra på 92 miljoner kronor och de tomma lokalerna kostar företaget över 30 miljoner per år. Hyresavtalet med bolaget Delarka gäller till 2026 och kan inte sägas upp i förtid.

Av TT

Skribent

World In Property
redaktionen@worldinproperty.se