Bolaget fortsätter kraftsatsning i Gbg

Bolaget fortsätter kraftsatsning i Gbg

Transaktion

19 november 2019

Göteborgsbolaget fortsätter sin shoppingrunda och växer nu med nytt köp. Nu har de tagit över kommersiella fastigheter på Ringön.

Det göteborgsbaserade bolaget Tapajos skrev nyligen under ett köpeavtal som innebär att bolaget nu äger 6 000 kvadratmeter kommersiella fastigheter på Ringön på Hisingen i centrala Göteborg.

Förutom kontor och lager finns det även butiker i fastigheterna.

I dag finns det 15 hyresgäster med olika verksamheter och Camilo Adrian, grundare till Tapajos är nöjd med köpet.

– Så klart känns det bra. Vi tycker att Ringön är det mest attraktivaste området i Göteborg i denna kategorin, menar han.

Kan bli fler

Om det blir fler affärer i området i närtid är oklart, men bolaget kan tänka sig att öka sitt ägande i området längre fram.

– Vi kan absolut tänka oss att expandera ytterligare här.

Tapajos har genom åren mest fokuserat på bostäder och både producerat själva samt ägt redan befintliga fastigheter, men sedan i höstas har de även visat att de vill etablera sig på den kommersiella marknaden.

Mer kommersiellt

I början av oktober köpte bolaget en handelsfastighet som ligger på Torp i Uddevalla. Den totala uthyrningsbara arean uppgår till 5 000 kvadratmeter. Bland hyresgästerna i nämnda fastighet finns Rusta, Smart Eyes, Hööks och restaurangkedjan Chop Chop.

– Den kommersiella sidan är väldigt intressant och är något vi tittar betydligt mer på nu än tidigare. Pressade bostadsyielder gör den kommersiella sidan mer intressant än tidigare. Vi har fler stundande kommersiella förvärv på gång, sa Camilo Adrian då.

Av Jesper Lögdahl

Skribent

World In Property
redaktionen@worldinproperty.se