BoKlok säljstartar i Östersund Foto: BoKlok

BoKlok säljstartar i Östersund

Bostäder

15 maj 2019

Nu startar BoKlok försäljningen av parhus och radhus på Odenvallen i Östersund. De nya husen beräknas vara klara för inflyttning våren 2020.

På Odenvallen ska BoKlok bygga 19 parhus och radhus. Husen har 5 rum fördelade på 117 kvm i två plan, med egen liten trädgård och plats för två bilar på uppfarten. De kommer att säljas som bostadsrätter med priser från 2 395 000 kr och avgift till föreningen på 4 973 kr.

- Vi förtillverkar stora delar av våra hus i en fabrik. Tack vare det kan vi på väldigt kort tid få husen på plats vilket gör att våra projekt för det mesta tar mindre än ett år från säljstart till färdiga hus. Vi bygger dessutom alla våra hus i trä som har de lägsta koldioxidutsläppen jämfört med något annat byggnadsmaterial. Bra för både oss, de boende och miljön!, säger Martin Engström, projektledare på BoKlok.

BoKlok försäljningsfilosofi bygger på principen ”lika för alla” och bostäderna fördelas genom offentlig turordningsdragning. En turordningslista upprättas och kunder får välja den BoKlok-bostad som passar dem bäst utifrån det turordningsnummer de tilldelats.

- Vårt tillvägagångssätt gör att vi kan genomföra försäljningen på ett rättvist sätt utan krångliga kösystem och budgivningar. På samma gång samlar vi alla kunder vilket gör att alla får träffa sina blivande grannar vilket känns trevligt, säger Martin Engström.

Det nya kvarteret på Odenvallen kommer att kallas BoKlok Sargen och ligger granne med de tidigare byggda lägenheterna i kvarteret BoKlok Rinken. I närområdet finns både skola, mataffär och sportanläggningar. Precis nedanför tomten finns en busshållplats med förbindelser till Östersund, på cirka 10 min.

Av Redaktionen

Skribent

World In Property
redaktionen@worldinproperty.se