BoKlok säljstartar i Skåne Foto: BoKlok

BoKlok säljstartar i Skåne

Bostäder

7 oktober 2019

Nu är BoKlok tillbaka i Errarp och ska denna gång bygga 27 rad- och kedjehus.

Husen har 5 rum fördelade på 117 kvm i två plan, med altan och egen liten trädgård och plats för två bilar på uppfarten. De kommer säljas som bostadsrätter och boendekostnad för avgift till bostadsrättsföreningen, beräknad driftskostnad och ränta blir från ca 9150 kronor per månad.

- Vi har redan sålt tre etapper av bostäder här i Errarp, och två av dessa är redan färdigbyggda och inflyttade. Vi är därför väldigt glada att ytterligare en gång kunna erbjuda bostäder som vanliga människor har råd med. En av anledningarna till att vi kan hålla så bra priser är för att stora delar av våra hus byggs i fabrik vilket gör att vi kan använda smarta tillverkningsprocesser, tänka i stora volymer och på så sätt hålla låga priser. Samtidigt minskar vi påverkan på både miljö och klimat och skyddar husen från väder och vind, säger Jessica Hallberg, projektutvecklare på BoKlok.

På BoKlok säljs alla hem enligt tanken ”lika för alla”, vilket innebär att bostäderna fördelas genom offentlig turordningsdragning. En turordningslista upprättas vid säljstarten och kunder får välja den bostad som passar dem bäst utifrån det turordningsnummer de tilldelats.

- Genom att sälja på det här sättet, tycker vi att det blir mest rättvist. Vi har varken kösystem eller budgivningar, och man vet alltid vad det kommer att kosta. Samtidigt samlar vi alla kunder vid ett tillfälle, vilket gör att alla får träffa sina blivande grannar. Som upplagt för bra grannsämja, tänker vi! säger Jessica Hallberg.

Det nya kvarteret med kloka rad- och kedjehus kommer att kallas BoKlok Piren och ligger i Errarp, cirka 2,5 kilometer norr om Ängelholms centrum. Här finns skogar och ängar runt knuten och havet endast ett par kilometer bort.

Av Redaktionen

Skribent

World In Property
redaktionen@worldinproperty.se