Boende övervakas med kamera Foto: Pixabay

Boende övervakas med kamera

Bostäder

19 juli 2018

Efter ett antal bilbränder och skadegörelse vill fastighetsägaren öka tryggheten. Nu installerar de kameraövervakning.

 

Den 13 augusti börjar Mimer arbetet med att sätta upp trygghetskameror på parkeringsplatser i bostadsområdet Bäckby i Västerås.

Det är en del i Mimers trygghetsskapande åtgärder i Bäckby och syftet med trygghetskamerorna är att förebygga och förhindra att brott sker.

– Trygghetskamerorna är bara en av många åtgärder vi gör för att öka tryggheten på Bäckby.Vi förbättrar park- och gatubelysningen, jobbar med grannsamverkan, planerar nyproduktion i området och jobbar med olika mötesplatser för våra hyresgäster. Vi har även ett nära samarbete med kommun, andra fastighetsägare och polis som har en extra satsning i området. Vi har också jobbat mycket tillsammans med civilsamhället och de har bidragit jättemycket. Nu har vi fått ett nytt redskap och det är trygghetskameror, säger Christian Holm, Trygg- och säkerhetsansvarig på Mimer.

Mimer samarbetar med Tryggare Sverige och arbetar efter en trygghetsmodell som de och BRÅ rekommenderar. En del i den modellen kallas för social kontroll där trygghetskameror ingår.

Flera bilbränder

 

Syftet med trygghetskamerorna är att förebygga och förhindra att brott sker, men även att skapa underlag till en eventuell polisanmälan.

– Under 2016 och 2017 gjordes ett antal polisanmälningar angående bilbränder och skadegörelser i Bäckby. Vi har, tillsammans med polis och kommun, lagt ner mycket resurser på väktare som patrullerat i området. Området är stort och svårt att överblicka geografiskt och därför tror vi att vi kan öka tryggheten genom att sätta upp trygghetskamerorna på parkeringarna där en stor del av brotten skett, säger Christian Holm, Trygg- och säkerhetsansvarig på Mimer.

Arbetet med att montera upp kamerorna startar på Välljärnsgatan 13 augusti och under början av 2019 ska alla Mimers parkeringar på Bäckby ha trygghetskameror.

Av Redaktionen

Skribent

World In Property
redaktionen@worldinproperty.se