Blackstone köper Spotify-fastigheten på Södermalm Blackstone förvärvar fastigheten Barnängen 6 som utgör en del av Södermalms tech-kluster.

Blackstone köper Spotify-fastigheten på Södermalm

Transaktion

8 april 2021

Blackstone köper fastigheten Barnängen 6 på Södermalm i Stockholm. Bland hyresgästerna finns Spotify.

Säljare är Angelo Gordon och samarbetspartnern Scius. Förvärvet görs av Blackstone Property Partners Europe, BPPE, som är Blackstones europeiska corefond som kan äga och förvalta tillgångar utan bortre tidsgräns.

Fondens inriktar sig på högkvalitativa och välbelägna fastigheter inom logistik, bostäder samt kontor över hela Europa.

Den nu förvärvade fastigheten ingår i Södermalms tech-kluster och är i princip helt uthyrd. Spotify är största hyresgäst och Scius kommer att kvarstå som förvaltare.

– Barnängen 6 är belägen i ett av Stockholms mest dynamiska och populära områden. Denna transaktion visar på vår långsiktiga tro på högkvalitativa kontorsfastigheter i Stockholm, där efterfrågan på moderna och flexibla kontorslösningar fortsätter att växa, säger Michael Swank, Senior Managing Director, Blackstone.

– Vi är glada över möjligheten att fortsätta förvalta denna unika Södermalmsfastighet och att få fullfölja det omfattande arbete vi har utfört tillsammans med Spotify för att utforma deras framtida kontor, säger Mikael Freudmann, VD för Scius.

Linklaters och Savills fungerade som rådgivare för Angelo Gordon. Roschier, Catella och PwC fungerade som rådgivare för Blackstone.

Skribent

World In Property
redaktionen@worldinproperty.se