Besqab expanderar med markanvisning Anette Frumerie, vd, Besqab. Foto: Besqab

Besqab expanderar med markanvisning

Bostäder

24 augusti 2018

Beslutet togs i Exploateringsnämnden under torsdagkvällen och nu får bolaget möjlighet att bygga uppemot 150 nya bostäder.

 

Besqab har fått en markanvisning i Hagastaden i Stockholms innerstad och planerar för cirka 150 bostadsrättslägenheter. 

– Vi är mycket glada för det här förvärvet i den nya spännande delen av Vasastan. Vår starka finansiella ställning möjliggör den här typen av affärer och byggrätter i Stockholms innerstad passar väl in i vår byggrättsportfölj, säger Anette Frumerie, vd.

Besqab kommer att vara med och utveckla Hagastaden i Stockholms innerstad. Detta stod klart under torsdagkvällen då Exploateringsnämnden beslutade om en markanvisning för kvarteret Organellen, innehållande cirka 150 byggrätter. Kvarteret ligger i de sydöstra delarna av Hagastaden och gränsar i söder till Norra Stationsgatan, i väster till Dalagatans förlängning och i norr mot den nya parken Norra Stationsparken.

– Detta kommer att bli en av Stockholms mest attraktiva nya stadsdelar att bo och leva i. Ett nytt och bekvämt innerstadsboende med folkliv, butiker, restauranger och gallerior i kombination med företag och verksamheter med anknytning till Life Science. Dessutom mycket goda kommunikationer som tunnelbana, buss och pendeltåg inom gångavstånd, säger Johan Westring, chef för affärsutveckling och exploatering.

Priset är 27 400 kronorper kvadratvmeter för bostad och 8 000 kronor per kvadratmeter för lokaler.

Besqab planerar att börja bygga garaget till bostäderna sommaren 2019. Säljstart planeras till 2020. Byggstart av bostäderna planeras till hösten 2020.

Av Redaktionen

Skribent

World In Property
redaktionen@worldinproperty.se