Batljans och Arnhults nya miljardaffär Ilija Batljan, vd på SBB, Foto: SBB

Batljans och Arnhults nya miljardaffär

Transaktion

21 december 2018

SBB har kommit överrens om att förvärva 50 fastigheter av Rutger Arnhults bolag M2 Asset Management till ett miljardbelopp.

Igår stod det klart att SBB ingått överrenskommelse med M2 Asset Management AB om förvärv av 1 363 lägenheter, fördelade på 50 fastigheter i Södertälje, Enköping, Sigtuna, Tierp, Tranås, Vaggeryd, Söderhamn och Nässjö. Det överenskomna fastighetsvärdet är 1 305 000 000 kronor. Överenskommelsen innebär att avtal om överlåtelse av de fastighetsägande bolagen ska ingås senast den 18 januari 2019 och frånträde är planerat till den 29 mars 2019.

- Vi köper ett fint bostadsbestånd som ytterligare kommer stärka vår postition som ett av de största bostadsbolagen i Sverige. Detta blev en bra avslutning på året, och vi är väldigt nöjda, säger Ilija Batljan, vd på SBB till World in Property. 

Samtidigt avyttrar bolaget 1 600 lägenheter på sex orter i Sverige till ett JV samägt med KlaraBo. Fastigheterna som ingår i affären med KlaraBo omfattar totalt 123 000 kvadratmeter hyresbostäder och säljs till ett överenskommet fastighetsvärde om 1 375 mkr. Lägenheterna är belägna på sex orter i Sverige: Bollnäs, Borlänge, Ludvika, Malmö, Smedjebacken och Sundsvall. JV-bolaget kommer också arbeta aktivt för att växa genom både förvärv och nyproduktion. Affären innebär att SBB och KlaraBo utökar sitt samarbete utöver den byggrättsutveckling som redan görs i JV-form.

- Vi ser fram emot att fördjupa vårt samarbete med KlaraBo vars kunskap och erfarenhet av renoveringar ytterligare belyser potentialen i vår bostadsportfölj, kommenterar Ilija Batljan i ett pressmeddelande.

Av Pernilla Gilbert

Skribent

World In Property
redaktionen@worldinproperty.se