Batljans kassaklirr – över tre miljarder Ilija Batljan, vd, SBB. Foto: SBB

Batljans kassaklirr – över tre miljarder

Ekonomi

18 april 2019

Nu har SBB genomfört en rejält övertecknad emission. Genom en obligation har de fått internationella investerare att lägga över tre miljarder.

SBB har framgångsrikt emitterat en evig hybridobligation om 300 miljoner euro, motsvarande över 3,1 miljarder, på den europeiska kapitalmarknaden. Hybridobligationen har en löptid till första inlösen om 5,25 år med en fast kupong på 4,625 procent.

Hybridobligationen var signifikant övertecknad med mer än två gånger den emitterade volymen. Hybridsobligationen kommer att emitteras per 26 april 2019 och noteras på Euronext Dublin.

Emissionslikviden kommer att användas för allmänna verksamhetsändamål men företrädelsevis till att betala av på befintlig säkerställd skuld.

– Vi är stolta över att ha fått ett så varmt mottagande på den europeiska kapitalmarknaden. Transaktionen är en viktig milstolpe i vår resa mot en BBB-rating och vi ser framemot kommande uppdateringar av vårt kreditbetyg. Likviden från hybridobligation kommer att tillåta oss fokusera på att refinansiera utestående säkerställd skuld samt till investeringar i äldreboenden, LSS-fastigheter och skolor i Norden samt hyresrätter i Sverige, säger Ilija Batljan, vd och grundare av SBB.

Deutsche Bank agerade Struktureringsrådgivare i transaktionen. Citi, Danske Bank, Deutsche Bank och Nordea agerade Joint Bookrunners.

Av Redaktionen

Skribent

World In Property
redaktionen@worldinproperty.se