Batljan söker miljardinvesterare i Finland Ilija Batljan, vd, SBB: Foto: SBB

Batljan söker miljardinvesterare i Finland

Ekonomi

13 juli 2018

Efter Norge satsar nu Ilija Batljan på grannlandet i öst. Nu öppnar bolaget för att plocka in pengar från finska investerare.

 

I februari gjorde Ilija Batljans SBB sitt första köp i Finland. Då investerade bolaget i tre äldreboenden i området kring Tammerfors.

– Jag är glad att vi nu tar steget in på den finska marknaden och därmed stärker vår position som det ledande fastighetsbolaget i Norden inom segmentet samhällsfastigheter. Vi ser framemot att bidra med vårt samhällsengagemang och långsiktighet också i Finland, sa han då.

Två miljarder

Och nu vill bolaget fortsätta satsat i det östra grannlandet. Bolaget vill nu upprätta ett EUR företagscertifikatsprogram med ett rambelopp om EUR 200 000 000, över två miljarder svenska kronor, på den finska investeringsmarknaden.

I slutet på augusti 2018 kommer en presentation att hållas i Helsingfors och första emissionen beräknas ske kort därefter. Löptiden för certifikaten kommer att uppgå till högst 364 dagar.

Arrangör av programmet är Swedbank AB, Finnish Branch som även fungerar som emissionsinstitut tillsammans med Danske Bank A/S, Finnish Branch.

Av Jesper Lögdahl

Skribent

World In Property
redaktionen@worldinproperty.se