Batljan fortsätter köpa i Norge Iija Batljan, vd, SBB. Foto: SBB

Batljan fortsätter köpa i Norge

Transaktion

10 juli 2018

Nu har bolaget återigen köpt fastigheter i Norge. Denna gången har bolaget lagt närmare 200 miljoner kronor.

 

SBB utökar sitt bestånd av välfärdsfastigheter i de nordiska storstadsregionerna genom köpet av två vård- och omsorgsboenden i Tønsberg i Osloregionen.

Fastigheterna har en total uthyrbar area om 5 846 kvadratmeter med ett bedömt årligt driftnetto om cirka 11,8 miljoner norska kronor (cirka 12,9 mkr). Boendena är fullt uthyrda till Attendo med nyligen förlängda hyresavtal med en löptid på 5 år.

SBB är redan idag Norges ledande aktör inom samhällsfastigheter och nu utökas beståndet med vård- och omsorgsfastigheter, SBB:s första i Norge. Överenskommet fastighetsvärde i transaktionen uppgick till 178 miljoner norska kronor (cirka 194 miljoner svenska kronor).

– Det är fantastiskt kul att vi nu ökar vårt bestånd med vård- och omsorgsboenden och gör det i Osloregionen. Detta i tillägg till att vi sedan tidigare under Q2 2018 förvärvat äldreboenden i Stockholm och Helsingfors. SBB ska vara Nordens största fastighetsägare av samhällsfastigheter och vi ser fram mot ett gott samarbete med Attendo, kommenterar Ilija Batljan, vd och grundare av Samhällsbyggnadsbolaget i Norden AB.

Av Redaktionen

Skribent

World In Property
redaktionen@worldinproperty.se