Basta till Diös i Östersund
Basta öppnar till sommaren ytterligare en restaurang i Diös bestånd. Denna gång i centrala Östersund, i hörnet Prästgatan/Hamngatan.

Basta till Diös i Östersund

Uthyrning

10 januari 2022

I juli 2022 slår den italienska restaurangen Basta upp dörrarna i hörnet Prästgatan/Hamngatan, längs med det restaurang- och butikstäta stråket i centrala Östersund.

 

Fastighetsägaren Diös inleder utvecklingen av lokalen efter årsskiftet, med målet att skapa ett modernt restaurangkoncept där det italienska köket möter den pulserande staden.

Basta erbjuder napolitansk pizza och rätter med egentillverkad pasta, i en urban och gemytlig atmosfär. Den första Basta-restaurangen öppnade i Diös lokaler i Falun 2017. Sedan dess har samarbetet vuxit och totalt har kedjan öppnat ytterligare tre restauranger i Diös bestånd på olika orter.

Etableringen i Östersund blir Bastas femte i Sverige.

– Det är med stor glädje vi äntligen kan berätta för alla Östersundsbor att restaurang Basta väljer att satsa hos oss i Östersund. Det italienska konceptet kompletterar stans övriga restaurangutbud och blir ytterligare en attraktiv anledning att besöka stadskärnan. Nu ser vi fram emot att tillsammans skapa en av stans trevligaste mötesplatser för casual dining, säger Robin Wallberg, förvaltare, Diös Östersund.

– Vi har jobbat hårt för att bli ett etablerat varumärke i regionen och ser Östersund som en naturlig del i vår expansion. Östersunds pittoreska stadskärna med mycket puls och människor i rörelse passar vårt italienska casual dining-koncept väldigt bra, och det är fantastiskt att kommun och fastighetsägare har en så pass tydlig framtidsvision för staden. Våra restauranger blir oftast väldigt populära mötesplatser i sina etableringsorter och vi ser verkligen fram emot att etablera oss på bästa läge mitt bland alla mysiga butiker, restauranger och innergårdar i Östersund city, säger Brazer Bozlak, VD på Basta.

World in Property

World in Property
redaktionen@worldinproperty.se