Bankfacksaktör till Nordstan
Bild: Unsplash

Bankfacksaktör till Nordstan

Uthyrning

23 maj 2023

Som första aktör fristående från storbankerna utökar nu Svensk Värdeförvaring sin bankfacksverksamhet och etablerar sig på västkusten.

Företagets nya anläggning kommer att husera i Nordeas tidigare lokaler på Östra Hamngatan 16 och slår upp portarna den 24 maj.

Svensk Värdeförvaring startades sin verksamhet i Stockholm 2020 då efterfrågan på bankfack var hög efter att storbankerna avvecklat sin bankfacksverksamhet. Företaget har sett att behovet av säker förvaring är stort i hela landet och därmed är steget att öppna i Sveriges näst största stad naturligt.

– Ända sedan starten i Stockholm har vi haft som mål att erbjuda vår tjänst i Göteborg. Det senaste året har vi intensifierat våra planer och har nu äntligen hittat en lokal som möter våra höga krav, säger Klas Blomqvist, VD på Svensk Värdeförvaring.

Störst fokus för Svensk Värdeförvarings verksamhet är säkerhet. I samarbete med världsledande bankfacksleverantören Gunnebo har man installerat ett system där kunder legitimeras innan de når valvet där biometri i kombination med fysisk nyckel krävs för att öppna bankfacket. Utöver Gunnebo samarbetar man med ledande säkerhetsföretag för övervakning och larmuppkoppling.

– Viktiga ledord för oss är trygghet och diskretion. Med diskret tillträde till centrala lokaler behöver våra kunder inte känna sig utsatta, säger Klas Blomqvist. Vi har också mer generösa öppettider än vad bankerna haft historiskt. Kärnan i verksamhet är och kommer alltid vara att erbjuda Sveriges säkraste bankfack.

Klas Blomqvist berättar att företaget sedan en tid tillbaka har öppnat upp för reservationer av bankfack i Göteborg.

– Trycket har varit stort. Den höga efterfrågan har vi dock tagit höjd för och det finns bankfack att tillgå i alla storlekar.

Lanseringen i Göteborg är ett viktigt steg i Svensk Värdeförvarings plan att kunna erbjuda trygg förvaring till så många skandinaver som möjligt.

– Vi har som mål att växa ytterligare och nästa naturliga steg är Malmö där vi har långt gångna planer för etablering, säger Klas Blomqvist.

I anläggningen i Göteborg erbjuds fem olika bankfacksstorlekar och hyran är från 1500 till 4700 kronor per år. För kundens trygghet är bankfacken försäkrade hos ett globalt försäkringsbolag som är specialiserat på försäkring av bankfack. Svensk Värdeförvaring är registrerat som ett finansiellt institut hos Finansinspektionen.

World in Property

World in Property
redaktionen@worldinproperty.se