Balticgruppen säljer till Scherdins Foto: Wikipedia

Balticgruppen säljer till Scherdins

Transaktion

2 januari 2018

Scherdins Fastigheter och Balticgruppen utökar sitt samarbete genom att Scherdins förvärvar 50 procent av den 16 540 kvadratmeter stora fastigheten Etern 3 på Marielund av Balticgruppen.

 

Bakgrunden är den framgångsrika samverkan som inleddes i februari 2017, då Balticgruppen förvärvade 50 procent av Scherdins bestånd i centrum och samtidigt övertog förvaltningen av fastigheterna.

– Det här var ett enkelt beslut och det känns väldigt bra. Vi har en tid sökt investera i ytterligare fastighetsbestånd och det här upplägget är helt rätt för oss, säger Robert Scherdin, vd Scherdins Fastigheter.

Fastigheten förvaltas även fortsättningsvis av Balticgruppen.

– Affären är, förutom ett gott betyg på vår attraktivitet inom uthyrning, förvaltning, bygg och fastighetsutveckling, också ett tillfälle för kapitalisering som stärker vår förmåga att fortsätta investera i ett växande Umeå och att göra det i hög takt, säger Jonas Olsson, vd Balticgruppen.

När Balticgruppen förvärvade fastigheten Etern 3 under 2011 av AstraZeneca då de skulle flytta sin produktion från Umeå, fick de tillfälle att lyfta blicken och analysera platsens betydelse för Umeå. Insikten från det arbetet var först förvånande – istället för planerade industrilokaler, såg de möjligheten till en ny knytpunkt i staden. Inom en radie av tre kilometer bor 45 000 av Umeås invånare, vilket motsvarar 36 procent av befolkningen.

Resultatet blev Marielund – ett rikt centrum med ICA Kvantum, Burger King, frisören Wixner, landstingets verksamheter Hjälpmedel Västerbotten och Tolkcentralen, Marielundshallen med Gymnastikens Hus. Nya tillskott i centrumet är nu även Mattsporternas Hus och USM.

Av Redaktionen

Skribent

World In Property
redaktionen@worldinproperty.se