Balder bygger spektakulära bostadsrätter på Östermalm På en av de mycket få tillgängliga tomterna på Östermalm ska Balder uppföra ett bostadsrättshus utöver det vanliga.

Balder bygger spektakulära bostadsrätter på Östermalm

Bostäder

23 mars 2021

Med höga arkiteoniska ambitioner ska Balder uppföra en fastighet om 5 500 kvadratmeter med 28 bostadsrättslägenheter på Östermalm i Stockholm.

 

På Östermalm i Stockholm finns många klassiska bostadsfastigheter som uppförts för över 100 år sedan.

Nu har Balder ambitionen att skapa något motsvarande med högsta kvalitet i en helt ny bostadsrättsfastighet på en av de mycket sällsynta kvarvarande tomterna på Östermalm.

- Balder förverkligar många byggrätter för bostäder i Norden. När vi fick möjligheten att förvärva, i praktiken en tomt, i ett av Stockholms bästa lägen såg vi det som en intressant möjlighet, säger Balders VD Erik Selin.

Balders avsikt är att uppföra en fastighet om cirka 5 500 kvadratmeter som innehåller 28 bostadsrättslägenheter, cirka 300 kvadratmeter kommersiella lokaler och parkeringar i källarplan.

I förra veckan godkändes bygglovet, på så vis kan Balder nu ta nästa steg för att realisera detta spektakulär projekt.

– Uppdraget är att tillskapa det bästa, vilket leder till att vi vill förena stilig arkitektur med utsökt funktion. För att förverkliga målet har vi satt samman ett hängivet team av engagerade och kunniga personer som blir en garant för att vi kommer att nå vårt mål, säger Thorsten Åsbjer, senior vVD på Balder.

Balder har gett Skeppsholmen Sotheby´s uppdraget att ansvara för försäljning av bostadsrätterna.

Skribent

World In Property
redaktionen@worldinproperty.se