Backahill säljer alla aktier i Platzer
P-G Persson, vd, Platzer. Foto: Platzer

Backahill säljer alla aktier i Platzer

Transaktion

31 oktober 2017

Backahill AB, med Erik Paulsson i spetsen, sålde i går sitt totala innehav i Platzer. Bolaget vill fokusera på andra långsiktiga fastighetsinvesteringar.

 

Backahill har sedan tio år tillbaka haft ett stort innehav i Platzer och bolaget själva menar att det varit en god inevestering och att samarbetet under dessa år varit bra.

Nu vill Backahill fokusera på sina andra långsiktiga fastighetsinvesteringar samt det stora innehavet de har i Skistar och det är därför de sålt sina 5 miljoner aktier till Länsförsäkringar Skaraborg.

- Erik Paulsson och Backahill har varit Ernströms (största ägaren reds. amn.) och Länsförsäkringar Göteborg och Bohusläns partner i Platzer i nästan 10 år. Det har varit ett stimulerande samarbete som bidragit till en fantastisk utveckling av bolaget. Vårt långsiktiga ägarsamarbete med Länsförsäkringar fortsätter dock oförändrat och utökas nu med Länsförsäkringar Skaraborg. Som styrelseordförande och representant för huvudägaren Ernström, som varit engagerad i Platzer sedan 20 år, så ser jag mycket positivt på att få in en ny ägare som delar vår syn på bolagets potential framåt, säger Fabian Hielte, styrelseordförande i Platzer.

Av de 5 miljonerna aktierna som Länsförsäkringar köpte har de i sin tur sålt en miljon av dessa till Ernström & Co, som har majoriten av rösterna i bolaget. Totalt har nu investeringsbolaget ett aktieinnehav på 11 miljoner aktier.

- För Platzer som bolag känns det tryggt med en stark krets av A-aktieägare. Detta ger oss möjlighet att fortsätta vår inslagna väg där vi utvecklats till en ledande aktör på den kommersiella fastighetsmarknaden i Göteborgsområdet. Under året har vi fortsatt att växa fastighetsbeståndet och även tagit viktiga kliv mot att förverkliga stora utvecklingsprojekt, säger Per-Gunnar Persson, vd Platzer Fastigheter.

Av Jesper Lögdahl

World in Property

World in Property
redaktionen@worldinproperty.se