Atriums nya avtal i Kista Front Foto: Martin Kelam

Atriums nya avtal i Kista Front

Uthyrning

5 december 2018

Kontraktet är på fem år och hyresgästen tillträdde lokalerna den 30 november.

Atrium Ljungberg har tecknat avtal med Cargotec om att hyra 1 200 kvadratmeter i fastigheten Kista Front i Kista, norra Stockholm.

Cargotec är ett finskt företag, noterat på Helsingforsbörsen. Bolaget äger de svenska varumärkena Kalmar, HIAB och Bromma som alla har globalt ledande marknadspositioner inom sina respektive verksamhetsområden. Kalmar och Bromma är primärt verksamma inom hamnsektorn där man tillhandahåller lösningar för hantering av containrar. HIABs verksamhet rör fordonsbaserad lasthantering såsom lastkranar och lastplattformar.

Nu väljer Cargotec att etablera sig på dryga 1 200 kvadratmeter i fastigheten Kista Front, i Kista i norra Stockholm. Lokalerna kommer att inhysa ett team om cirka 100 personer. Verksamheten i de nya lokalerna innefattar försäljning och service till den lokala marknaden men även vissa globala funktioner såsom forskning och utveckling, marknadsföring och säljsupport. 

– Vi ser fram emot att flytta in i nya och fräscha lokaler. Samarbetet med fastighetsägaren Atrium Ljungberg har fungerat mycket bra och de verkligen har tillgodosett våra önskemål avseende lokalen. Läget för vårt nya kontor, nära E4:an, mitt mellan Stockholms city och Arlanda, passar oss perfekt, säger Vikram Raman som är ansvarig för kontoret i Kista.

Kista Front är en teknikstark fastighet med moderna, flexibla lokaler i ett strategiskt läge i Kista, nära både E4 och E18. Fastigheten har ett av norra Stockholms mest visuella lägen med fasaden ut mot Kymlingelänken där 70 000 bilar passerar varje dag. I Kista Front finns återfinns bland andra hyresgäster som Kone, Atea och Leica.

– Vi ser att Kista attraherar många företag från olika branscher. Det som efterfrågas är bland annat lokaler med goda parkeringsmöjligheter i logistiskt strategiska lägen. Vi är väldigt glada att ytterligare ett internationellt starkt varumärke som Cargotec väljer Kista Front, säger William Wetterholm, marknadsområdeschef, Atrium Ljungberg i Kista och Sundbyberg.

Hyresavtalet är ett så kallat grönt hyresavtal där hyresvärd och hyresgäst kommit överens om gemensamma åtgärder för att behålla eller förbättra lokalens miljömässiga prestanda.

Av Redaktionen

Skribent

World In Property
redaktionen@worldinproperty.se